"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zaferin 104. yılı

18 Mart 2019, Pazartesi 00:41
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı faaliyetleri, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen programlarla anılıyor. Programlarda Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh anlatılarak şehitlere duâ ediliyor.

57 gönüllü, Gelibolu’ya geldi 

Çanakkale Savaşları’nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57’nci Alay için Çanakkale’ye yürüyen 57 gönüllü, Gelibolu’ya geldi.

Tekirdağ’dan yürümeye başlayan ve Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe beldesine gelen gönüllüleri, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve vatandaşlar karşıladı. Bu anlamlı yürüyüşün kahramanlarını beldede ağırlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Soyuak, “Bu kahramanlar sayesinde Çanakkale ruhunu yeniden yaşıyoruz” dedi. Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak için 9 yıldır yürümeye devam ettiklerini söyleyen Yılmaz da şunları kaydetti; “57 gönüllüyle 235 kilometrelik yürüyüş için Tekirdağ’dan yola çıktık. Başlattığımız bu yürüyüşün 5’inci gününde Gelibolu’ya geldik, çok mutluyuz. Hedefimize sadece iki gün kaldı. Evreşe Belediye Başkanımıza bize gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Bu gece burada dinleneceğiz. Camide kalacağız. Ufak tefek yaralarımıza bakılacak ve dinleneceğiz. Yarın sabah Gelibolu’ya yürüyeceğiz” diye konuştu. Çanakkale - aa

***

Çanakkale Şehitleri Hollanda’da anıldı

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde, “Milletin Sesi Mehmet Âkif ve Çanakkale Şehitlerimiz” başlığıyla yapılan faaliyette gençlere tarih okumaları tavsiyesi edildi.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde, “Milletin Sesi Mehmet Âkif ve Çanakkale Şehitlerimiz” başlığıyla anma faaliyeti düzenlendi. Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğunca düzenlenen faaliyete, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle gençler katıldı. Programda, Mehmet Âkif Ersoy’un şiirleri okundu, millî şairi anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Faaliyette konuşan Yılmaz, Mehmet Âkif Ersoy’u minnet ve rahmetle yad ettiğini belirterek, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü vesilesiyle Çanakkale Savaşı’nın önemine değindi. 

Mücadelenin büyüklüğü mezar taşlarından anlaşılıyor 

Çanakkale Zaferi’nin farklı milletlerle birlikte kazanıldığına işaret eden Yılmaz, “Çanakkale’deki mezar taşlarına bir bakınca verdiğimiz mücadelenin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Mehmet Âkif, bu sebeple Çanakkale Şehitleri’nin mezar taşı olarak başlarına Kâbe’yi lâyık gördü” dedi. Katılımcılara ve gençlere tarihi okuma tavsiyesinde bulunan Yılmaz, “Allah bizi bir daha böyle savaşlar vermek zorunda bırakmasın. Dahili ve harici düşmanlarımıza fırsat vermesin.” diye konuştu. Genç MÜSİAD Rotterdam Başkanı Elif Cansu Kaba’nın Mehmet Âkif’in hayat hikâyesini anlattığı ve şair Yavuz Nufel’in Çanakkale Şiiri’ni okuduğu faaliyet, Din Hizmetleri Müşaviri Ali Parlak’ın yaptığı duâ ile son buldu.  Rotterdam - aa

Etiketler: çanakkale zaferi
Okunma Sayısı: 3303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı