"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zaman gazetesi eylemlerine katılan 13 kişi hakkında karar

31 Ocak 2018, Çarşamba 12:20
Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gülen Hareketi oldukları ve Zaman gazetesinin kapatılmasına yönelik Çorum Adliyesi önünde düzenlenen eylemlere katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gülen Hareketi ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan çeşitli sendika ve derneklerin üyesi oldukları, ayrıca Bank Asya'da hesapları bulunduğu belirlenen 13 zanlı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Zanlılardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gülen Hareketi soruşturması kapsamında Zaman gazetesinin kapatılmasına yönelik 2014'te Çorum Adliyesi önünde düzenlenen eylemlere katıldıkları belirlenen, Gülen Hareketi üyesi oldukları konusunda başkaca deliller de bulunduğu iddiasıyla 27 şüpheli hakkında 19 Ocak'ta gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan 27 zanlıdan 14'ü 24 Ocak'ta adliyeye sevk edilmiş, 5'i tutuklanmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 4183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı