"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zarar eden havalimanına 10 milyon liralık proje hazırlanıyor

23 Kasım 2014, Pazar 12:02
Afyonkarahisar Valiliği, Sayıştay raporlarına göre yolcu sayısı gerçekleşmediği için zarar ettiği ve bu zararın devlet tarafından karşılandığı ileri sürülen Bölgesel Zafer Havalimanı için 10 milyon liralık bir proje hazırlıyor.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerindeki sivil toplum örgütü, belediye, valilik, üniversite, odalar, kalkınma ajansları ve turizm sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşları, oteller ve hava yolu şirketleri temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Vali Hakan Yusuf Güner, burada hayata geçirmeyi düşündükleri çalışmaları anlattı. Güner’in verdiği bilgiye göre üç ilin hava ulaşım problemi çözülmesi için adım atılacak. Bunun dışında Afyonkarahisar’ın şehir merkezindeki milli ve manevi kültür eserleri ve halkın doğal otantik yaşam tarzı otellerde kalan ve günü birlik yol tesislerinde kalan insanlarla buluşturulacak. Kültür, doğa ve termal turizm konularında bir eylem planı hazırlanacak.

"ACİL EYLEM PLANI OLUŞTURULACAK"

Bunun için kültür ve turizm eylem planı oluşturacaklarını ifade eden Güner, "Bölgede turizm imgesini ulaştırma sektörü ile nasıl entegre edebiliriz. Diğer branşlarda da yani el broşürlerini otellerimizde sergilenmesi gibi veya minik bir araç alınarak yazın üstü açılır, kışın üstü kapanır şekilde otellerin irtibatı ile beraber şehirde belirli noktaların gezdirilmesi gibi birçok konuyla nasıl buluşturabiliriz, bunu nasıl organize edebiliriz. Bu anlamda kimler paydaş olabilir, kimler hangi rolleri üstlenebilir bununla ilgili önümüzdeki 20 gün içerisinde sizlerden ve değerli katılımcılardan çok ivedi ve hızlı bir şekilde iletmelerini istiyorum." dedi. Güner, Afyonkarahisar’da devam eden 5 tane 5 yıldızlı otelin her geçen gün yükselmeye başladığını belirterek, sadece inen kalkan uçaklar değil aynı zamanda uçak indiği andan itibaren şehirlere ve ulaşacağı noktalara imkan sağlayacak servis kapasitesinin de araştırılması gerektiğini anlattı.

ZARAR MECLİS'E TAŞINMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Zafer Havalimanı'nda devletin milyonlarca Euro'luk zarara uğratıldığı bunun yapımcı firmaya verilen yolcu garantisinden kaynaklandığının ileri sürülmüştü. Bunun üzerine CHP Afyonkarhisar Milletvekili Ahmet Toptaş, konuyu meclis gündemine taşımıştı. Ahmet Toptaş şunları sormuştu: "Hükümetin, 'devletin cebinden tek kuruş çıkmadı' diyerek övündüğü Zafer Havalimanı'nda devletin bütçesinden sözleşmede yer alan yolcu sayısının gerçekleşmediği için özel firmaya ne kadar fark ücreti ödenmiştir? Özel firmaya rekor sayıda yolcu garantisi verilmesindeki amaç nedir? Bu firmanın ihaleyi alırken zarar edeceğini düşünüp yolcu garantisi ile yandaş firmanın gözetildiği iddiaları doğru mudur? Sayıştay raporlarına göre Zafer Havaalimanı'ndan dolayı devlet ne kadar zarara uğratılmıştır?".

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinin Kuyucak mevkiinde kurulan havalimanı yap-işlet-devret modeliyle özel firmaya, 29 yıl 11 aylık işletme karşılığında yaptırılmıştı.

Okunma Sayısı: 1561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı