"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zirve Yayınevi cinayeti davasında yeni gelişme

06 Mayıs 2015, Çarşamba 18:20
Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 104. duruşmasında, sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın, bugün duruşma salonuna gelip "baskı altında o ifadeleri verdim" demesi halinde bile savcı Zafer Hazar'ın mütalaasını tekrar ederek, sanıkların tutuklanmasını talep edeceğini savundu. 

Bunun üzerine araya giren savcı Zafer Hazar'ın, Çınar'a, "Mahkemeyi ikna etmek zorundasın, beni değil. Delillerini mahkemeye sunacaksın, bana değil" demesi üzerine Sezer, savcılar görevlerini yapmadığı için doğruları ortaya çıkarmak amacıyla iğneyle kuyu kazdıklarını savunarak, "Bu salondan Türk askerlerini tutuklu olarak çıkarmayacağız. Mütalaanın yanlış olduğunu tabi ki söyleyeceğim. Çatır çatır savunmamı yapacağım" ifadelerini kullandı. 

Sezer'in savunmalarını tamamlamak için mahkemeden süre istenmesinin ardından, mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya yaklaşık bir saat ara verdi.

Ara karar

Aranın ardından mahkeme heyeti kararlarını açıkladı. Buna göre heyet, tutuksuz sanıklar Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir'in adil kontrol kararlarının kaldırılması veya yumuşatılması yönündeki taleplerinin reddine karar verdi. 

Tutuksuz sanık emekli albay Mehmet Ülger'in Hanifi Avcı'nın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebiyle ilgili daha önce red kararı verildiği gözetilerek, bu hususta yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmeden mahkeme heyeti, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında il emniyet toplantılarında, il emniyet müdürleri veya MİT görevlileri tarafından ıslak imzalı olarak sunulan toplantı sunumlarının asıllarının gönderilmesi için Malatya Valiliğine müzekkere yazılmasını kararlaştırdı. 

Dijital deliller üzerinde yeniden bilirkişi incelmesi yaptırılmasına yönelik taleplerinin mahkemece duruşma arasında değerlendirilmesine karar veren heyet, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin "Balyoz Planı" davasıyla ilgili gerekçeli kararının bir örneğinin celbi için mahkemeye müzekkere yazılmasına hükmetti. 

Heyet, davanın tek tutuklu sanığı Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Duruşma, 3 Haziran Çarşamba gününe erteledi.

AA

Okunma Sayısı: 1853
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı