"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zübeyir Gündüzalp için mevlid

05 Nisan 2016, Salı
Nur’un Kahramanı Zübeyir Gündüzalp ağabeyin 45.vefat yıldönümü dolayısıyla Ermenek’te mevlid okutuldu.

Ermenek İlim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ve Bediüzzaman Said Nursî’nin hizmetkârlarından, Nurun Kahramanı Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin 45. vefat yıldönümü dolayısıyla mevlid okutuldu.

Mevlid programı, Ermeneklilerin yanısıra Türkiye’nin çeşitli illerinden gelenlerin katılımıyla birlikte tarihî Sipas Camiinde yapıldı.

Mevlid kardeşliği pekiştirdi 

Ermenek İlim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Yeni Asya Ermenek temsilcisi Haydar Açıkbaş yaptığı açıklamada,

“Zübeyir Ağabeyin vefatı münasebetiyle, her yıl Nisan ayının ilk haftasında çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda bu faaliyetlerimiz, kermes, seminer, konferans ve imza günleri tarzındaydı. Bu yıl ise ilk defa Zübeyir Ağabey için mevlid tertipledik” dedi. Açıkbaş, ayrıca, uzaktan yakından gelen herkese teşekkür etti. Mevlide Ermeneklilerin yanısıra, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden katılım oldu. Düzenlenen mevlidin kaynaşmaya vesile olduğu gözlemlendi.



Haber - Foto: Hüseyin KÜÇÜKOĞLU

Zübeyir Gündüzalp Mevlidi

Okunma Sayısı: 2962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı