"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zulüm bâki değildir

23 Mart 2018, Cuma
Mesleğinden KHK ile ihraç edilen aktivist Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu emeklilik ikramiyesine el konulduğunu duyurdu. Yaşananlara tepki gösteren Gergerlioğlu, “Zulüm baki değildir” dedi.

Mesleğinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Hak ve Adalet Platformu Sözcüsü, aktivist Doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu bir mağduriyetle daha karşı karşıya kaldı. Gergerlioğlu emeklilik ikramiyesine de el konulduğunu duyurdu ve “Emeklilik ikramiyem gasp edildi” diyerek tepki gösterdi.

Maksat zulüm olsun

Gergerlioğlu, yasal hakkı olan emeklilik ikramiyesini almak için idare mahkemesinde dâvâ açtı. Gergerlioğlu yaptığı açıklamada, “OHAL komisyonu aldatmacasından da vazgeçerek ihraç edilmem sonrası sürem dolduğu için emekli oldum. Bu sefer de 25 yıl benden kesilenin teslimi anlamındaki hakkım olan emekli ikramiyemi vermediler, yani gasp ettiler. Benim gibi çok KHK’lıya yapıyorlar, maksat zulüm olsun” dedi. 

Talebimiz: Hukuk

İdare mahkemelerinin genellikle açılan dâvâlarda gasp edilen hakları iade ettiğini belirten Gergerlioğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Genellikle açılan dâvâlar sonucu idare mahkemeleri gaspı iptal ediyor, ama ‘maksat uğraştırmak olsun, zulmedelim’ mantığı cari. İdare mahkemesine dava açtım. Biz hukuk olmasa da hukuk talep ederek hakkımızı istemeye devam edeceğiz. KHK’ları da iptal ettireceğiz, hiç umudumuzu kaybetmeyelim, zulüm baki değildir.” 

Bir mağduriyet daha

OHAL ilân edildikten sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce kişi meslekten ihraç edildi. İhraç edilenler arasında eski MAZLUMDER Başkanı ve aynı zamanda doktor olan Ömer Faruk Gergerlioğlu da bulunuyordu. Gergerlioğlu, 7 Ocak 2017’de yayınlanan KHK ile doktorluk yaptığı mesleğinden uzaklaştırılmış ve ihraç edilmişti. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dolayısıyla da ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla 21 Şubat 2018’de 2 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gergerlioğlu’na verilen cezadan iki ay sonra ise bu kez de emeklilik ikramiyesine el konuldu.

 

Okunma Sayısı: 10198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ozan kıran

    23.3.2018 15:48:40

    ZULÜM BAKİdir... Eğer bir insanın , ağacın , hayvanın , soluduğun havanın dahi maruz kaldığı haksızlığa karşı çıkmadıysan Zulüm Baki olur. Kendin bir zorluk çekmiyorsan o zorluğu yok sayamazsın. Zulüm bakidir, kurbanları değişir ..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı