"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

GEL DEDİ... GELDİLER

18 Mayıs 2011, Çarşamba
Bu yıl ikincisi düzenlenen Risale-i Nur Gençlik Şöleni, Konya’da binlerce kişinin iştirak ettiği bir katılımla gerçekleşti.

 GEL DEDİ... GELDİLER

TÜRKİYE'NİN her bölgesinden yaklaşık 5000 kişinin katıldığı şölene, katılımcılar Cumartesi günü gelmeye başladılar. Konyalı Yeni Asya okuyucuları 86 Sivil Toplum Kuruluşunun desteğiyle cumartesi günü 1000 kişiyi misafir etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şölen için şehre gelen misafirlerle bizzat ilgilendi. Konya Büyükşehir Belediyesi, şölene büyük destek verdi.
Münir Şahin Ağaryılmaz ve Yasin Yapalak’ın sunuculuğunu üstlendiği şölende Risale-i Nur Enstitüsü Gençlik Kurulu Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi İbrahim Erdoğan bir açılış konuşması yaptı. Açılış konuşması yapan bir diğer isim de Amerikalı Nur talebesi İmran Kurter’di.
Kurter, “Amerika büyük devletlerden biri ama manen çökmüş de bir ulus… Amerikan ailelerinin birçok manevî problemi var. Genç insanlar inançlarına, gündelik hayatlarına yönelik problemler yaşıyorlar. Fakat çözüm elimizde. Bir yanımızda Kur'ân sünnet diğer yanımızda Risale-i Nur bizlere çözüm sunuyor.” diye konuştu. 
Amerika’da neler yaptıklarını anlatan Kurter, İngilizce Risale-i Nur metinlerini Amerikan aksanına ve İspanyolcaya  çevirdiklerini bunun öncelikli işleri olduğunu söyledi. Amerikalıların her sene hatırı sayılır bir artışla İslâm’a kucak açtıklarını ifade eden Kurter, yaptıkları sohbetlere gelenlerin çoğunun yerli Amerikalılar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Amerika’da sizlerin kardeşleriyiz bizlere dualarınızı eksik etmeyin. Risale-i Nur'un mesajını dünyaya duyurmak için aşk ve şevkle çalışıyoruz. Belki birkaç yıl içinde Risale-i nur konferanslarını, şölenlerini Amerika’da yapmak için hepinizi oraya davet edeceğim.”
Gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular da yaptığı tebrik konuşmasında gençleri, topluma huzur iklimlerini sunacak iman ve güzel ahlâkla bezenmeleri ve müspet ilimler alanında en iyi şekilde yetişmeleri için şartlar hazırladıklarını kaydederken gençlerin ortaya koyduğu çalışmaları Bediüzzaman’ın müjdelediği baharın gelmesi olarak nitelendirdi. Açılış konuşmalarının ardından Yunus Emre Orhan “Afyon’un Zindanları” isimli şiiri seslendirdi. Şölende Musab Oran ve Mehmet Sarı’nın oynadığı skeç, güldürürken düşündürdü.
Risale-i Nur Gençlik Şöleni’nde bir de 22-23 Nisan tarihlerinde Ankara (erkekler masası) ve İstanbul’da (hanımlar masası) düzenlenen Gençlik Kongresinin deklarasyonları sunuldu. Ele aldıkları konuyu, Risale-i Nur perspektifiyle inceleyen gençler,  sorunlara muhtemel çözümleri ve güncel tartışmaları bu sonuç metinleriyle dile getirdiler. Şölene gelen davetlilere girişte üstünde numara yazılı ayraçlar dağıtıldı, program esnasında yapılan çekilişle 50 şanslı kişi; cep telefonu, saat, gümüş çerçeve, İbrahim Özdabak karikatür albümü, dergi ve gazete aboneliği, gibi ödüller kazandı. Şölen öncesi fuaye alanında Mehmet Kutlular, Sami Cebeci, Halil Uslu, Hayrettin Ekmen, İbrahim Özdabak, Ali Vapurlu ve Sebahattin Yaşar kitaplarını imzaladı. 
 
 
ELİF NUR KURTOĞLU-KONYA
 
 
Gençlik Şöleninden izlenimler-
 
Okunma Sayısı: 2582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ece çelen

    18.5.2011 00:00:00

    En çok böyle anlarda acı verir bana, kelimelerin yetersizliği..
    İçimdeki coşkunluğu anlatamayacağını bile bile harika olmuş!! derim üstüne basa basa..Sanki daha kuvvetli söylersem, hislerime tercüman olabilecekmiş gibi..Ağlasam mı, gülsem mi karar veremediğim nadir anlardan birini daha yaşadım vesilenizle..
    Yapılan fedakarlıklar ağlatsa da, sonuçta ortaya çıkanlar tebessümü gerektirince arada kalıyorum ben de.Bu yorumu yayınlamasanız daha memnun olurum.
    Şölen çıkışı bahsedilen hatıra defterini bulabilmeyi o kadar istedim ama nasip olmadı. Söyleyemiyorum ama belki yazabilirim diye düşünmüştüm o da olmadı..Bu vesileyle teşekkür edeyim dedim.
    Şu kadarını söyleyeyim; yaptığınız herşey öylesine güzeldi ki, hiçbiri boşa gitmedi. gördüklerimiz zaten boşa gitmedi de asıl perde arkasında yaşananlar... yaptığınız fedakarlıklar öyle değerli ki.. Hazırlıklar yapılırken içinizden biri olmayı ne çok isterdim.Nasip..Mevlam sizi uygun görmüş, tebrik ederim.. O Şanslı insanlardan olduğunuz için..Herşey için, uykusuz kaldığınız her bir dakika, koşuştrmalarınız, yaptığınız tüm çalışmalar,ilginiz,çabanız, gayretiniz... her şey için Rabbim ayrı ayrı mükafatlar versin..
    Tüm samimiyetimle söylüyorum katıldığım EN GÜZEL,EN ÖZEL programdı.Bu güne kadar teknik açıdan daha iyilerini görmüş olmam tüm anlamını yitirmiş durumda..İhlas ve samimiyet.. İşte yapabileceğiniz ve yapmış olduğunuz en iyi etki buydu benim ve eminim birçok genç kardeşimiz için..Çok sağolun,iyi ki varsınız..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı