"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Askıda ekmek” alış veriş merkezlerinde

01 Ağustos 2011, Pazartesi
AMACIMIZ, BU PROJEYİ ÜLKE GENELİNE YAYABİLMEK

Proje ile toplumum büyük bir kesiminin sorumluluğa dahil edildiğini belirten Kartal, ‘’Projenin Türkiye geneline yayılmaması için hiçbir neden yok. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün önde gelenlerinin bu tarz bir projeye katılmaları halinde ülke genelinde milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşılabilir’’ dedi. Mersin dışından projeye katılmak isteyenlerin kendilerine telefon ve internet yoluyla ulaşabileceklerini ifade eden Kartal, duyarlı vatandaşların ‘’www.dosteli.info’’ internet sayfasından kendileriyle iletişime geçebileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu’da uzun yıllardır yaşatılan ‘’Askıda Ekmek’’ geleneği, Mersin’in Yenişehir Kaymakamlığı’nca başlatılan uygulama ile büyük market ve alışveriş merkezlerine taşındı. ‘’Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli’’ düsturundan hareketle şehir genelinde başlatılan uygulamayla, içerisinde gıda, elbise, oyuncak, temizlik maddeleri olan kutular, süper market ve alışveriş merkezleri girişlerine yerleştirildi. Uygulama kapsamında alış veriş yapan vatandaşların satın aldığı kimi ürünlerin kutulara atılarak, yardım bekleyenlere ulaştırılması amaçlanıyor.
Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Osmanlı döneminde ihtiyaç sahiplerine incitmeden yardım yapılabilmesi için  şehirlerin çeşitli yerlerine ‘’Sadaka Taşları’’ konulduğunu hatırlattı. O dönemde bu taşların insanların onurları incinmesin diye gözden uzak yerlere konulduğunu belirten Kartal, ‘’Ancak günümüzde gözden uzak yerlere böyle taşlar koymak söz konusu değil. Biz de hayata geçirdiğimiz uygulama ile yaptırdığımız yardım kutularını şehrin işlek yerlerindeki süper market ve alış veriş merkezleri girişlerine yerleştirdik’’ dedi.
Bu ay başında uygulamaya konulan projenin kısa zamanda büyük bir ilgiyle karşılandığını vurgulayan Kartal, şunları söyledi: ‘’Projenin başladığı ilk günlerde bir takım sıkıntılar yaşadık. Özellikle ülke genelinde bilinen alış veriş merkezleri ve süper marketler konuya sıcak yaklaşmadı. ‘Bizim müşterilerimiz böyle yardım kutuları görmekten hoşnut olmayabilir’ şeklinde yanlış bir düşünceleri vardı. Ancak Türk insanının bu gibi konulardaki hassasiyeti herkes tarafından bilinir. Kampanyanın henüz başında olmamıza rağmen ilgi gerçekten çok büyük. Bizim müşterilerimiz pek sıcak bakmaz diyen alış veriş merkezleri ve süper marketler ilgiyi gördükten sonra ‘bizi de projeye dahil edin’ demeye başladı.’’
İlçe genelinde ihtiyaç sahibi 930 ailenin kayıtlı olduğunu ve bu kayıtlara proje yürütücüleri hariç hiç- bir kimsenin ulaşamadığını vurgulayan Kartal, ‘’Vatandaşlar merkezimize gelerek ihtiyaçları olan eşyaları alırken, başka bir ihtiyaç sahibi vatandaşla bile karşılaşmazlar. Çünkü bu tür işler büyük bir gizlilik içinde yürütülmeli. Amacımız kimsenin boynunu bükmek değil, gülen yüzlerden oluşan huzurlu bir toplum yaratmak’’ diye konuştu. 
Okunma Sayısı: 1014
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı