"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YÖK’den ‘Pedagojik formasyon” kararı

28 Eylül 2011, Çarşamba
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), 2011-2012 eğitim öğretim yılında, 53 üniversitede toplam 13 bin 400 kişilik pedagojik formasyon sertifika programı açılmasını uygun gördü.
YÖK Genel Kurulu geçen hafta gerçekleştirilen toplantıda, mezun durumdaki öğrenciler için yürütülen formasyon sertifika programlarına ilişkin düzenleme yaptı. YÖK’ün kararına göre, üniversitelerde yürütülmesine izin verilen pedagojik formasyon sertifika rogramlarındaki kontenjanın yüzde 20’si Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ihtiyaç duyduğu alanlar olan ‘’Rehber öğretmen, okul öncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, teknoloji ve tasarım öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, zihin engelliler sınıf öğretmenliği, müzik öğretmenliği, matematik öğretmenliği’’ne kaynak gösterilen alan mezunları için ayrılacak. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon sertifika  programı yürütülmesi, MEB'in ihtiyaç duyduğu alanlar ve uygun görüşü dikkate alınarak düzenlenecek.
Okunma Sayısı: 2782
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cemile gürbüz

    10.1.2012 00:00:00

    üniversiteden mezun olalı 4 yıl oldu,ancak formasyon alamadım.Fen-edebiyat mezunlarının bumağduriyetlerinin dindirilmesini mezun olan herkese formasyon verilmesini istiyoruz.Artık diplamalı işsizler olarak hayatımıza devam etmek istemiyoruz.Bütün bu şartlar altında hiç kimse sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum beklemesin.Herkes mutsuz,umutsuz ,çaresiz...Artık bu sömürücü sistsme dur deyin .Sesimizi duyun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı