"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülkemizde en çok karşılaşılan bilişim suçlarından örnekler

18 Ekim 2011, Salı
Ülkemizde en çok karşılaşılan bilişim suçlarından örnekler

•Başkalarının adına e_mail göndererek özellikle ticari ve özel ilişkileri zedeleme.
•Başkalarının adına web sayfası hazırlamak ve bu web sayfasının tanıtımı amacıyla başkalarına e_mail ve mesaj göndermek ve bu mesajlarda da mağdur olan şahsın telefon numaralarını vermek.
•Kişisel bilgisayarlar ya da kurumsal bilgisayarlara yetkisiz erişim ile bilgilerin çalınması ve karşılığında tehdit ederek maddi menfaat sağlanması
•Şirketlere ait web sayfalarının alan adının izinsiz alınması ve bu alan adlarının karşılığında yüklü miktarlarda para talep etmek.
•Özellikle müstehcen içerikli CD kopyalamak ve satmak. 
•Sahte evrak basımı gibi çok farklı konuları içerebilmektedir.
NOT: Unutmayın bu tür suçların tek mağduru siz değilsiniz. Karşılaşılmış olan durumdan utanmadan tüm deliller ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına başvurunuz.

Bilişim suçu ile karşılaştığınızda
yapabilecekleriniz
1.Yasadışı siteler (web sayfaları) ile ilgili şikâyetlerinizi 155 ihbar adresine bildirebilirsiniz.
2. Şahsınız ile ilgili şikâyetçi olduğunuz konular ile ilgili elde edebildiğiniz tüm deliler ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikâyetçi olabilirsiniz.
3. İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülmekte olan tüm tahkikatlarda Savcılık talimatı veya Mahkeme kararı esas alınmaktadır.
4. Şikâyetçi olduğunuz konular ile ilgili olarak yapılacak çalışma neticesinde ISP (İnternet Servis Sağlayıcının) yurt dışında bulunması durumunda Adli Makamlar tarafından yapılacak olan Adli İstinabe ile konunun takibi yapılabilmektedir.

Bilişim suçları ile ilgili mağdur
olmadan önce yapabilecekleriniz

1. Şirketinize veya şahsınıza ait önemli bilgilerinizin yer aldığı bilgisayarınız ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmayınız.
2. İnternet ortamında %100 güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağını unutmayın!
3. Özellikle chat ortamında bilgisayarınıza saldırılabileceğini; chat de tanıştığınız kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon, işiniz v.s. konularda şahsi bilgilerinizi vermemeniz gerektiğini unutmayın!
5. İnternet ortamında tanıştığınız kişilere kredi kartı bilgilerinizi vermeyin.
6. İnternet üzerinden yapılan yazışmalarınızda karşınızdaki kurumlarla özel bir yöntemle yazışmanızda fayda olacaktır. Bu şekilde sizin adınıza birlikte ticaret yaptığınız şirketlere asılsız bilgiler veya sizi kötüleyici bilgiler gönderilse bile karşı taraf bunun sizden gelmediğine emin olacaktır. (atabey.gov.tr )

Okunma Sayısı: 54736
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Emin

    27.10.2017 20:27:15

    Bunda hiçbişiy yokki

  • mevlüde

    31.7.2015 15:56:13

    mrb bnm bir arkadaşım başka birinin kredi kartını izinsiz internette kullanmış ve 1900 tl lik bir alış veriş yapmış şu an mahkemesi var cezası ne olur acaba daha önce hiç sabıka kaybı yok

  • kemal akkan

    1.12.2013 00:00:00

    ööff heryerde aynışey yazıoo

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı