"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mutki’de bulunan kemikler Adlî Tıp’a gönderildi

11 Ocak 2011, Salı
BİTLİS'İN Mutki ilçesinde ortaya çıkarılan toplu mezarda bulunan 12 insana ait kemikleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan kazılara gözlemci olarak katılan Bitlis Barosu Başkanı Avukat Enis Gül, yaptığı açıklamada, olay hakkında bilgisi olanların bilgilerini, ilgili makamla paylaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Mutki’de kazı yapılan alanda çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü anımsatan Gül, şöyle konuştu: ‘’O gün, savcı, katip, olay yeri incelemeden 2 kişi, adli tıp uzmanı olay yerinde hazırdı. İş makineleri toprağı üstten aldıktan sonra kemikler fırçalarla özenle temizlendi. Kemikler önce Mutki Adliyesi’ne götürüldü. Daha sonra oradan Bitlis Adliyesi’ne gönderildi. İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’ndan bir görevlinin, Bitlis’e gelerek 12 insana ait kemikleri götürdüğü bilgisini aldık. Özellikle dişler, kan ve bozulmamış dokular incelenerek DNA testi yapılacak. Ölen kişilerin birinci dereceden hısımları önce savcılığa başvurmalı. Olayın tarihini bildirmeli.’’ Gül, soruşturmanın gizliliğinin önemine işaret ederek, bu çerçevede delillerin karartılmaması için titiz davranılması gerektiğini vurguladı.

Okunma Sayısı: 1338
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı