"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afrika, Van için gözyaşı döküyor

08 Kasım 2011, Salı
Afrika ülkelerinden gelen bir grup üniversite öğrencisi, Van’daki depremzedelere yardım getirdi. İstanbul’da faaliyet gösteren Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organizasyonuyla deprem bölgesine ulaşan Afrikalı öğrenciler kurulan çadırkenti ziyaret etti ve depremzedelerle görüştü.
GÖZYAŞIMIZI TUTAMADIK
Somalili öğrenci Viktor Kamara, ‘’İstanbul’da eğitim gören Afrikalı öğrenciler yaşanan deprem sonrasında bir araya gelerek bölgeye yardıma koşmaya karar verdik. İstanbul’da yaklaşık 2 bin Afrikalı öğrenci eğitim görüyor. Biz arkadaşlarımızı temsilen buraya geldik’’ dedi.
 
Bu sefer onlar yardıma koştu
 
Türk halkının açlık ve yoklukla mücadele ettikleri için yardıma koştuğu Afrika ülkelerinden gelen bir grup üniversite öğrencisi, depremzedelere yardım getirdi. Van’da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremi televizyondan izledikten sonra Erciş’te yaşayan depremzedelere yardıma koşmak için harekete geçtikleri öğrenilen bir grup Afrikalı öğrenci, Erciş’e ulaştı. İstanbul’da faaliyet gösteren Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organizasyonuyla deprem bölgesine ulaşan Afrikalı öğrenciler ilk olarak İHH-İnsanî Yardım Vakfı tarafından kurulan çadırkenti ziyaret etti ve depremzedelerle görüştü.
        
GÖZYAŞLARIMIZI TUTAMADIK
Erciş’te yaşayan depremzedelere gıda ve ‘’kurban eti’’ yardımında bulunan ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ikinci sınıfta eğitim gördüğünü anlatan Somalili Viktor Kamara, ‘’İstanbul’da eğitim gören Afrikalı öğrenciler yaşanan deprem sonrasında bir araya gelerek bölgeye yardıma koşmaya karar verdik. İstanbul’da yaklaşık 2 bin Afrikalı öğrenci eğitim görüyor. Biz arkadaşlarımızı temsilen buraya geldik’’ dedi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Somalili Abdurrezzak Ali Maad ise ‘’Somali’de yaşayan insanlar Türkiye’de yaşanan depremi duyunca gözyaşlarını tutamadı. Birçok insan Türkiye’deki kardeşlerine yardım etmek istiyor, ama hayat şartları buna müsaade etmiyor. Somali, Kenya ve Afrika’nın farklı ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, depremzedeler için duâ ediyorlar’’diye konuştu.
ÇADIRDA, AFRİKALI ŞAŞKINLIĞI
Erciş ilçe merkezindeki çadırkentlerde yaşayan depremzedeler ve çocuklar bölgeye yardım dağıtmak amacıyla gelen Afrikalı öğrencileri görünce uzun süre şaşkınlıklarını gizleyemedi. İlk şaşkınlıkların ardından Afrikalı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren depremzedeler, ‘’Açlık ve yoklukla mücadele eden bir kıt'anın insanlarının bizim yardımımıza koşması bizi çok mutlu etti. Özellikle Somali’den Erciş’e gelen Afrikalı gençler bizi çok duygulandırdı’’ dedi. Bu arada, bölgedeki İHH-İnsanî Yardım Vakfı tarafından yürütülen yardım çalışmalarına Afrikalı öğrencilerin dışında Afrikalı öğrencilerin dışında Afganistan ve Pakistan’dan gelen gönüllülerinde katıldığı ve ilk aşamada bin 400 hisse kurban etinin depremzedelere ulaştırıldığı bildirildi. 
Okunma Sayısı: 1207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • özdemiroğlu

    8.11.2011 00:00:00

        İslam kardeşliğinin azıcık bir tezahürü insanın gölerini yaşartıyor.Ya,tam anlamı ile bu uhuvvet olsaydı,acaba maddi-manevi nasıl bir netice verecekti.Kim bilir,Halifeliğin kaldırılmasının bu neticeye müncer olmaması için yapıldığını,kaldıranlar biliyorlarmıydı.Malum;ingilizler de Halifeliğin mevcudiyetinden rahatsız idiler.

  • h.h.k

    8.11.2011 00:00:00

       Islamiyetin verdigi kardeslik ruhu..Elindeki lokmasini kardesine uzatan bir anlayis..Mümin kardeslerinin sikintisindan dolayi akitilan göz yasi..Allah askina bu ruhu Dinin ulvi hakikatlarindan baska ne verebilir.Bir bucuk milyarlik bir güce sahip olmak..Ne muazzam bir güc..Bizi bu muazzam gücten mahrum etmek isteyenler Din ve Millet düsmanlarindan baska kim olabilir?Icimize irkcilik fitnesini sokanlar da hic süphe yok ki yine Din ve Millet düsmanlarindan baskasi degildir..Yasasin Islamiyet milliyeti..Kahrolsun irkcilik milliyeti..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı