"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kar ve soğuklar bastırdı

12 Kasım 2011, Cumartesi
RİZE-ERZURUM kara yolunun Ovit Dağı mevkisinin, kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle 17.00 ile 07.00 saatleri arasında ulaşıma kapandığı bildirildi.
Karayolları Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı’nda, kar kalınlığının yer yer 20-30 santimetreye ulaştığı, karayolları ekiplerinin 5 iş makinesi ve 8 personel ile gün boyunca çalıştığı belirtilirken, bölgeden günlük 120 ile 150 aracın geçiş yaptığı öğrenildi. Erzurum’da etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Aşkale-Tercan karayolunun 10. kilometresindeki Tepebaşı mevkisinde tır ve kamyonlardan oluşan 20 araç, yolda mahsur kaldı. Yol daha sonra tek şeritten ulaşıma açıldı.  İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde bölgede başlayan kar yağışı özellikle D-100 karayolunun Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor. Trafik ekipleri, sürücülerden zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.
Sivas’ta kar yağışı ve yoğun sis ulaşımda aksamalara yol açtı. Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan önemli geçitlerden biri olan Suşehri-Zara arasındaki Geminbeli Geçidi’nde, gece saatlerinde kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi’nde, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü.
 
 
Zigana Tüneli’nde buz sarkıtları oluştu
Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2100 rakımlı Zigana Geçidi’nde, sabah saatlerinde başlayan kar ulaşımı olumsuz etkiliyor. Sisle birlikte görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü karayolunda, sürücülerin yavaş seyretmesi, işaret ve uyarılara uymaları istendi. Zigana Dağı Geçidi’nde bulunan 1704 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli’nde ise kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşmesi sonucu sızan sular dondu. Metrelerce uzunlukta buz sarkıtlar oluştu. Bu arada, bazı vatandaşlar, araçlarından inip kar topu oynayadı. 
 
Çocuklar, karın tadını çıkardı
        
ERZURUM’DA etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, kar yağışı şehrin kuzey kesimlerinde etkili oldu. Öte yandan karın tadını çıkaran çocuklar, Yakutiye Kent Meydanı’nda kar topu oynayarak, oluşturdukları buz alanında kaymaya çalıştı
Okunma Sayısı: 712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı