"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit öğretmenler dualarla

24 Kasım 2011, Perşembe
Van Depreminde şehit olan 75 öğretmen için, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Samsun'da düzenlenen anma programda Kur’ânı Kerim okundu, dualar edildi, ilâhiler söylendi.
75 şehit öğretmen, duâlarla anıldı
Van Depremi’nde şehit olan 75 öğretmen, Türkiye’yi bir kez daha yasa boğdu. 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER), depremde şehit olan öğretmenler için anma programı düzenledi. Afette vefet eden öğretmenlerin ailelerinin de katıldığı anma programında gözyaşı sel oldu. Geceye telefonla bağlanan Van Millî Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, depremde büyük acılar yaşadıklarını belirterek, şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına da baş sağlığı diledi. Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde şehit olan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türkiye’yi bir kez daha yasa boğdu. Merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin Öğretmen Günü anısına düzenlendiği etkinlikte, şehit öğretmenler rahmetle anıldı. Şehit öğretmenler adına yapılan saygı duruşu ile başlayan anma programında hafız Mustafa Özyılmaz, dâvetlilere Kur’ân-ı Kerim tilâveti sundu. Eğitim şehitlerinin öz geçmişlerinden hazırlanan videolarının izlendiği gecede duâlar edildi. Sanatçı Süleyman Erkişi, seslendirdiği ilâhilerle geceye renk katarken, davetlilere Kur'ân-ı Kerimler dağıtılarak toplu hatim yapıldı. KEYDER Başkanı Osman Kabaş, depremde şehit olan öğretmenler için hazırladıkları anma programını, ailelerinin acısını bir nebze hafifletmeyi ve bu acıyı paylaşmak amacıyla hazırladıklarını söyledi.  
Okunma Sayısı: 2293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı