"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İLÂHİYATÇI-TV PROGRAMCISI DOÇ. DR. NİHAT HATİPOĞLU: Bizim diziler Dallas’ı geçti

06 Aralık 2011, Salı
Arap dünyasına pazarlanan ve Türkiye’yi yanlış tanıtan diziler tepki çekiyor. Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Türkiye’de yayınlanan dizilerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Dizilerimizi yurt dışına pazarlıyoruz. Ben yıllarca Amerika’yı düşünürken, Dallas’ı ölçü aldım. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Bizim diziler Dallas’ı geçti’’ dedi.
Bizim diziler Dallas’ı geçti
Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Türkiye’de yayınlanan dizilerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Dizilerimizi yurt dışına pazarlıyoruz. Ben yıllarca Amerika’yı düşünürken, Dallas’ı ölçü aldım. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Bizim diziler Dallas’ı geçti’’ dedi. Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, televizyonda yayınlanan dizilerde insanları rahatsız eden görüntülerin olduğunu söyledi. Hatipoğlu, ‘’Tamamen şiddete dayalı, toplumu rehabilite etmek yerine gerginleştiren diziler en iyi saatlerde veriliyor. Mesela bir tecavüz sahnesini düşünün. Ailenin bütün bireyleri sofra başındayken bir anda bu sahneyi izliyorlar’’ diye konuştu.
Dizilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, bu konuda senaristlerden dizi oyuncusuna, bunları yayınlayan televizyondan reklam verene kadar herkese iş düştüğünü ifade etti. ‘’Bizim dizilerdeki sıkıntı ve çarpıklık, dünyanın hiçbir yerinde yoktur’’ ifadelerini kullanan Hatipoğlu, şöyle konuştu: ‘’Bu dizilerimizi yurt dışına pazarlıyoruz. Ben yıllarca Amerika’yı düşünürken, Dallas’ı ölçü aldım. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Bizim diziler Dallas’ı geçti. Mesela Brezilya dizileri izlediğinizde, özdeş sayıyorsunuz Brezilya toplumunu. Yanlış bir kanaat oluşuyor. Bu dizileri izleyenler şimdi ‘Türk halkı bu mu’ diyecek. ‘Anadolu insanı bu mu’ diyecek. Hayır, tabii ki bu değil, onun için herkes daha duyarlı olmalı.’’
Televizyondaki dini tartışmaları da değerlendiren Hatipoğlu, ‘’Din tartışılmamalı, din anlatılmalı, tebliğ edilmeli. İnsanların gönlü dinle huzura kavuşmalı. İnsanların gönlündeki soruların cevapları dinle elde edilmeli. Din adamlarının ekranda dini tartışmaları, dini tartışılır noktaya getirmeleri, ciddiyetten uzak din anlatımları, son derece sakıncalı’’ diye konuştu. Dinin bir ruhaniyeti, ağırlığı olduğunu vurgulayan Nihat Hatipoğlu, şunları kaydetti: ‘’Ama dinin bir sevecenliği de olmalı. Din güler yüzlü olmalı. İnsanları hapsetmemeli, mahkum etmemeli. İslam’ın o gülen, temiz, nezih yüzüdetti: ‘’Ama dinin bir sevecenliği de olmalı. Din güler yüzlü olmalı. İnsanları hapsetmemeli, mahkum etmemeli. İslam’ın o gülen, temiz, nezih yüzüları hapsetmemeli, mahkum etmemeli. İslam’ın o gülen, temiz, nezih yüzü merhametle dopdolu bir dini kavga unsuru haline getirmek, sürekli gerginlikle, bazen reyting amaçlı olarak kavgaların, problemlerin merkezi haline getirmek son  derece sakıncalı.’’
Okunma Sayısı: 1955
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı