"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asker okuldan da çekilsin

22 Aralık 2011, Perşembe
TBMM'nin askerler tarafından korunması uygulamasına son verilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, “Ancak şunu üzülerek belirtmeliyiz ki eğitimin üzerindeki vesayetçi anlayış, zihniyet ve uygulamalarıyla hâlâ yerinde duruyor. Komutanlar kışlada talim yapar gibi komut eşliğinde sınıflara girip çıkmaya devam ediyor” dedi.
“RAHAT-HAZIROL-DİKKAT!” KOMUTLARIYLA
“‘Rahat-hazırol-dikkat!’ komutları sınıflardan yükselirken eğitimin sivil olduğundan bahsedebilir miyiz?” diye soran Özer, “Ataması yapılmayan tarih öğretmenleri boşta gezerken, içerik olarak en iyi tarihçilerin verebileceği Millî Güvenlik dersi komutanlar tarafından veriliyor. Okullar vesayetin değil, bilimsel çalışmanın, özgür düşüncenin ve sivil reflekslerin yerleri olmalı” şeklinde konuştu.
 
Muhafız Alayı Meclise veda etti
 
TBMM yerleşkesindeki Muhafız ve Tören Taburu, düzenlenen törenle Meclise veda etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gönderden indirilen tabur flamasını ve şükran plaketini, Tabur Komutanı Piyade Yarbay Mehmet Ali Şenkara’ya teslim etti.
 
Asker okullardan da çekilsin!
 
Eğİtİm-Bİr-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, eğitimde vesayetin en önemli görüntülerinden birisinin, Millî Güvenlik Dersi ve komutanlar eşliğindeki kışla düzeni olduğunu belirterek, “Okullarda varlığını hâlâ muhafaza eden askeri ritüellerin ortadan kaldırılarak, okullarda vesayetin izleri silinmelidir” dedi. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Özer, yaptığı açıklamada, 91 yıllık Meclis Teşkilat Yasası’nın değişmesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) askerler tarafından korunması uygulamasına son verildiğini hatırlatarak,  yeni düzenlemeye göre, bundan sonra Meclisin güvenliği yalnızca polis tarafından sağlanacağını söyledi. Özer, “Ancak şunu üzülerek belirtmeliyiz ki eğitimin üzerindeki vesayetçi anlayış, zihniyet ve uygulamalarıyla hala yerinde duruyor” dedi. En son katsayı ayıbının ortadan kaldırılması ve askerin TBMM’den kışlaya çekilmesi ile gördüğümüz sivilleşme örneklerine yenilerinin eklenmesinin çok büyük bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Ahmet Özer, “Eğitimde komutanlar kışlada talim yapar gibi komut eşliğinde sınıflara girip çıkmaya devam etmektedir. Eğitim pedagojik formasyon gerektiren bir meslektir. ‘Rahat-hazırol-dikkat!’ komutları sınıflardan yükselirken eğitimin sivil olduğundan bahsedebilir miyiz?” diye sordu.
 
ASKERİN GÖLGESİ OKULLARDA HÂLÂ DEVAM EDİYOR
Özer, komutanların okullarda değil, asıl görev yerleri olan kışla ve cephede işlerini yapması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Ataması yapılmayan tarih öğretmenleri boşta gezerken, içerik olarak en iyi tarihçilerin verebileceği dersin komutanlar tarafından doldurulması ayrı bir tartışma konusudur. Okullarımız vesayetin değil, bilimsel çalışmanın, özgür düşüncenin ve sivil reflekslerin yerleri olmalıdır. Askerin gölgesi TBMM’den kalkmıştır; fakat okullarda hâlâ devam etmektedir. Ülkemizde her alanda demokratikleşmenin üzerinde vesayet olduğu gibi, eğitimde de vesayetin en önemli görüntülerinden birisi, Millî Güvenlik Dersi ve komutanlar eşliğinde kışla düzenidir. Eğitim ortamlarının demokratikleşmesi, eğitim programlarının vesayeti meşrûlaştıran öğretilerden arındırılması konusunda geniş toplum kesimlerinin ortak talebini Eğitim-Bir-Sen olarak dile getirdik ve talebimiz yerine gelinceye kadar da dile getirmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda okullarda varlığını hâlâ muhafaza eden askerî ritüellerin ortadan kaldırılarak, okullarda vesayetin izleri silinmelidir.”
 
RECEP GÖREN-ANKARA
 
 
MUHAFIZ VE TÖREN TABURU MECLİSE VEDA ETTİ— TBMM yerleşkesindeki Muhafız ve Tören Taburu, düzenlenen törenle Meclise veda etti. TBMM Başkanlığı İdarî Teşkilât Kanunu’nun yürürlüğe girmesi dolayısıyla Meclisteki görevi sona eren tabur için TBMM Başkanı Çiçek, Meclis bürokratları ve taburda görevli askerlerin katılımıyla tören düzenlendi. Çiçek, askerleri selâmladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Taburun tarihçesinin okunmasının ardından TBMM Başkanı Çiçek, yaptığı konuşmada, Tabur Komutanlığı’nın  91 yıl önce kurulurken bir ihtiyaca karşılık geldiğini anlattı. TBMM Teşkilât Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle TBMM’de bir nöbet değişimi gereği doğduğunu ifade eden Çiçek, “Burada olan sadece TBMM Muhafız Taburunun görevi sona ermiştir. Onlar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki yerlerini alacaklar ve yeni görevler üstleneceklerdir’’ dedi. Konuşmanın ardından tabur flaması gönderden indirildi, iki asker eşliğinde getirildi. Çiçek, tabur flamasını ve şükran plâketini Tabur Komutanı Piyade Yarbay Mehmet Ali Şenkara’ya teslim etti. Çiçek’in konuşmasının ardından tabur bölüğü, tören geçidi yaptı. 
Okunma Sayısı: 2201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mirza

    22.12.2011 00:00:00

    sevindirici haber...
    hayırlara vesile olsun...

  • Aycan Yoloğlu

    22.12.2011 00:00:00

    Milli Güvenlik dersine Tarih Öğretmenleri girsin,okullar da sivilleşsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı