"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TASARIYI REDDEDİN

24 Aralık 2011, Cumartesi
İfade hürriyeti ihlâlleri sebebiyle sık sık Türkiye’yi haksız bulan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT), bu defa eleştiri oklarını Fransa’ya çevirdi. AGİT’ten yapılan açıklamada, Fransız Senatosunun "Ermeni soykırımı”nı inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören tasarıyı reddetmesini istedi.
DÜŞÜNCELER CEZALANDIRILAMAZ
İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ise ''Biz teşkilât olarak bu saçmalığı reddediyoruz'' dedi. Avusturya Innsbruck Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Köchler  de, “Düşünceler cezalandırılamaz, Tarihte olan olayların ne olursa olsun muhatabı ceza hukuku değildir” ifadelerini kullandı.
 
AGİT'TEN FRANSIZ SENATOSU'NA ÇAĞRI: TASARIYI REDDEDİN
 
İFADE hürriyeti ihlâlleri sebebiyle sık sık Türkiye’yi tenkit eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT), bu defa eleştiri oklarını Fransa’ya çevirdi. AGİT’ten yapılan açıklamada, Fransız Senatosu’nun “Ermeni soykırımı”nı inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören tasarıyı reddetmesini istedi. AGİT’in basın hürriyeti temsilcisi Dunja Mijatovic, tasarının kanunlaşmasının ifade hürriyetiyle ilgili endişelere yolaçacağını kaydetti. Tasarının, siyaseten mahsurlu görülen bazı hassas konuların keyfi yasaklamaları için emsal teşkil edebileceğine dikkat çeken Mijatovic, tarihe ilişkin tartışmaların cezalandırılmasının toplumlararası uzlaşmaya katkı sağlamayacağını vurguladı. AGİT yetkilisi, Fransa’nın tasarıyı kanunlaştırması durumunda AGİT üyesi diğer ülkelerin de tarihi olaylarla ilgili cezalandırıcı yöntemler takip etmesinden endişelendiğini söyledi. Mijatovic, yazılı açıklamasında, “Farklı ülkelerin tarih ve kültürlerine ilişkin belli ifadelerin yasaklanması milletlerarası ifade hürriyeti standartlarının uygulanmasını imkansız kılmakla kalmayacak, bu alanda her ülkenin kendine göre ürettiği parçalı bir ifade hürriyeti alanına gireceğiz” dedi.
 
 
Avusturyalı Profesör Köchler: Fransa önce Cezayir’e baksın
Avusturya Innsbruck Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören ve kabul edilen yasa teklifini ilişkin, “Düşüncüler cezalandırılmaz, Tarihte olan olayların ne olursa olsun muhatabı ceza hukuku değildir” ifadelerini kullandı. Fransa’nın tavrını “absürt” olarak tanımlayan Prof. Köchler, bu meselenin bilimin konusu olduğunu ve araştırılması gerektiğini belirtti. Türkiye ve Ermenistan konularında önemli çalışmalar yapan ve Hrant Dink cinayetinden sonra Türkiye’de de bir seminer veren Köchler, ‘Fransa’nın yaptığı kişilerin ifade özgürlüğüne aykırı. Bu mesele tamamen Fransa’nın iç politikasına yönelik ele alınmaktadır. Bu durumda Fransa’nın Cezayir’de yaptıkları ile ilgili bir yasa da hazırlaması gerekmektedir” dedi. 
 
İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu: Bu saçmalığı reddediyoruz
        
İSLÂM İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Fransa Parlamentosu’nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkârını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesiyle ilgili olarak, ‘’Biz teşkilat olarak bu saçmalığı reddediyoruz’’ dedi. İhsanoğlu, İİT ile İİT Parlamento Birliğinin katkılarıyla düzenlenen ‘’Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü’’ konulu konferansın gala yemeğinde, gerçekten fikir ve ifade hürriyeti şampiyonluğunu yapan bir ülkenin bir tarihi iddiadan ibaret olan bir hususu tartışma yapmama gibi bir yasamayla ne kadar parodoksal bir çelişki içerisinde olduğunu bütün camiaya ispatladığını belirtti. 
Okunma Sayısı: 831
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı