"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“1921’DEKİ OLAYLAR İNCELENSİN” Antepliler, Fransa’dan özür ve tazminat istiyor

27 Aralık 2011, Salı
ANKARA Gaziantepliler Derneği, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurarak, 1921’de Antep ve yöresinde meydana gelen olayların incelenmesi, tarihî belgelerin gün yüzüne çıkartılması ve konunun uluslararası kamuoyunun gündemine taşınmasını talep etti.

Antepliler, Fransa’dan özür ve tazminat istiyor

ANKARA Gaziantepliler Derneği, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvurarak, 1921’de Antep ve yöresinde meydana gelen olayların incelenmesi, tarihî belgelerin gün yüzüne çıkartılması ve konunun uluslararası kamuoyunun gündemine taşınmasını talep etti. Ankara Gaziantepliler Derneği Yönetim Kurulu adına TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına verilen başvuru dilekçesinde, Fransızların 1921 yılında Antep ve yöresinde ‘’soykırım yaptığı ve insanlık suçu işlediği’’ ifade edildi. Kurtuluş savaşının devam ettiği, Türk ordusunun Batı cephesine yığıldığı günlerde Antep ve yöresine gelen Fransız ordusunun karşısında Türk ordusunu değil, silâhsız, savunmasız sivil Türk halkını bulduğu ifade edilen başvuruda, ‘’20 bin kişilik modern Fransız ordusu halkın üzerine ölüm yağdırmıştır. Antep halkı kendi evinde, yurdunda gaddarca saldırıya, tecavüze uğramış, silâhsız, savunmasız kadınlar, çocuklar, yaşlılar can vermiştir’’ denildi. 90 yıl önce yaşanan bu insanlık dramının faili olan Fransa’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden özür dilemesi, gerekli maddi ve manevî tazminatı ödemesi gerektiği ifade edilerek, ‘’Binlerce savunmasız sivilin katledilmesi bir insanlık suçudur. Fransa’nın işlediği bu suç uluslar arası hukukta insan hakları ihlâli ve soykırım tarifi içindedir. Bu anlamda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun, 1921’de yaşanan bu insanlık dramını incelemesini, tarihi belgeleri gün yüzüne çıkarmasını, meseleyi uluslararası kamuoyunun gündemine getirmesini talep ediyoruz’’ denildi.

Okunma Sayısı: 1191
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı