"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borusan’dan başörtüsü açıklaması

29 Aralık 2011, Perşembe
Dün Yeni Şafak’ın “Başörtülü binince BMW bozuluyor” başlığıyla manşetten verdiği habere Borusan Otomotiv’den açıklama geldi. Açıklamada, “Borusan Otomotiv olarak kimseyi dinî inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tâbi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur” denildi.

Borusan’dan başörtüsü açıklaması
Borusan Otomotiv, “Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur” açıklamasında bulundu. Yeni Şafak gazetesinin, dün yayınladığı haberde, Borusan’ın ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya ile sponsorluk anlaşması yaptığı anlatıldı. Haberde, Çetinkaya’nın 1 yıllık kullanım hakkını aldığı BMW’yi ekranda başörtülü arkadaşıyla test edince Borusan’ın “imajımız bozuldu” diyerek sponsorluğu iptal ettiği iddia edildi. Haber üzerine Borusan’dan yapılan açıklamada, “Borusan Otomotiv olarak kimseyi dinî inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur. Söz konusu sponsorluk talebi Borusan Otomotiv’e gelmiş,  değerli ralli sporcularımız Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile karşılıklı olarak değerlendirilmiş ve bu yıl için anlaşmaya varılamamıştır. Anlaşma olmadığı için iptal de söz konusu değildir. Borusan Otomotiv’in din, dil, inanç ve ırk gibi konularda bugüne kadar asla bir ayrımcılık yaklaşımı ya da uygulaması olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Haberde Mini Marka Müdürü Hakan Bayülgen tarafından ifade edilen ve amacının dışında algılanmaya açık sözler hiçbir şekilde kurum olarak Borusan Otomotiv, BMW ya da Borusan Grubu’nun yaklaşımını yansıtmamaktadır.” denildi. 

Okunma Sayısı: 1976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Süleyman BAYŞU

    29.12.2011 00:00:00

    NO BMW NO MINI NO BORUSAN
    İlgili firmanın halkla ilişkiler uzmanlarını ve etkili, yetkililerini tebrik etmek lazım bence. Çünkü, milyon dolarlarla bu kadar reklam yapamazlardı. Ancak, unutulmamalı ki şeair-i İslam olan başörtüsü/ başörtülü bizim kutsal değerlerimizdendir. Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın anlamı nedir? Bari dinime küfreden müslüman olsa.
    Kendim ilgili oto grubunun ürün gamındaki ürünleri kullanmadığım gibi çevremdeki dostlarıma da bu büyük ZOKAyı anlatıp, BORUSAN’ın hiçbir ürününü almamasını tavsiye edeceğim.
    İmajınız batsın....

  • hiket

    29.12.2011 00:00:00

    bu ne arlanmazlıkki başörtüsünü kullanarak hala reklam yapılabiliyor. Baş örtülü bayana tavsiyem borusan tarafından kullanıldığı konusunda maddi ve manevi olarak tazminat davası açılması.

  • Arzu

    29.12.2011 00:00:00

    Ne o basörtülü kadin dünyadan disari mi ciksin elbetteki onlarda gayet bilinci ve degerli olarak toplumda yerlerini alacaktir.bundan rahatsiz olanlarin kimler oldugu bellidir.Yaptiklari dizilerde minareleri yok sayan ama her türlü hristiyan adetlerini bize yutturmaya calisanlar basörtüsüzlügünde bir hristyan kadini sembole edebildigi de ortadadir basörtülünde islami temsil ettigi ortadayken böyle kadinlari tv de hic göremezsin,niye?basörtülü avukat doktor yokmu bu memelekette müslüman kadini cahillikle yembole etmek isteyenler utansin,bir basörtülü olarak herseyin farkindayiz.Acik saciklara hanimefendi buyrun deyip ,basörtülüye bacim burda isin yok ..diyenleride biliyoruz.Artik basörtülü imaji degismeli,cumhuriyet dönemi basörtüsünü hademelige atfederken cogunlugu müslüman olan gercek demokrasi ülkesindede basörtülü   kendinden emin inancli bir kisiligi, ama topluma yararli her alanda da varligini belli etmelidir bence ..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı