"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ÜSTADLA GÖRÜŞEN ‘SON ŞAHİTLER’DEN ABDURRAHMAN TOPRAKLI VE NAZIM AKKURT VEFAT ETTİ

16 Ocak 2012, Pazartesi
ÜSTAD Bediüzzaman Said Nursî ile görüşen ve ömrünü Risâle-i Nur hizmetlerine sarf eden Nazım Akkurt Ağabey Antalya’da tedavî gördüğü hastahanede vefat etti.

Nazım Akkurt Ağabey hakka yürüdü

ÜSTAD Bediüzzaman Said Nursî ile görüşen ve ömrünü Risâle-i Nur hizmetlerine sarf eden Nazım Akkurt Ağabey Antalya’da tedavî gördüğü hastahanede vefat etti.
1924 yılında Ağrı’da dünyaya gelen Nazım Akkurt Ağabey, geçen yıl bir vesile ile geldiği İstanbul’da, Yeni Asya’ya kendisini şöyle tanıtmıştı: “Aslen Bakü’den Kars’ın Aney Köyüne yerleşmiş, ondan sonra da Ağrı’ya gelmiş bir aileye mensubuyuz. 1924 tarihinde doğmuşum. Aslında doğum tarihim daha eskidir, ama eski tarihten yeni tarihe değiştirirken öyle yapmışlar. Şu anda 88 yaşındayım. Ağrı’da büyüdük. Bir ara müteahhitlik yaptım. Maliye’de tahakkuk memurluğu yaptım. Daha evvel de 3 yıl vekil öğretmenlik yaptım. Hayatımız bu şekilde sürdü. Askerlik sonrasında ise başka işlerle de meşgul olduk.”

ABDURRAHMAN TOPRAKLI AĞABEY DE VEFAT ETTİ

 Bu arada, Üstad Bediüzzaman Said Nursî tarafından Medine'ye gönderilen Abdurrahman Toprak Ağabey de uzun yıllardan beri yaşadığı Medine'de vefat etti. Abdurrahman Topraklı, 1923 yılında doğmuştu. Abdurrahman Topraklı Ağabey, Türkiye'den hac ve umreye giden Nur Talebelerine ev sahipliği yapmakla biliniyordu. Abdurrahman Ağabeyin Medine-i Münevvere'de defnedildiği bildirildi. 
Okunma Sayısı: 2876
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa.halil

    16.1.2012 00:00:00

       Vefat edenler ,Bediüzzaman’ı gören gözlerdir.Ne mutlu onlara, inşallah tebdil-i mekanları üstada visaldır.

  • nesim kaya

    16.1.2012 00:00:00

    Hak rahmetinin nümayan olduğu tayaranı ervaha göç ettiler.herkes sevdiği ile beraber olacaktır inşaallah.Allah gani gani rahmet eylesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı