"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sahabî programının 4.sü Gaziantep’te düzenlendi

13 Şubat 2012, Pazartesi
Siyer Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği 82 İl 82 Sahabî Projesi’nin 4. programı Gaziantep’te yapıldı.
 Kısa adı GAİMDER olan Gaziantep İmam Hatip Mezunları ve Gönüllüleri Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı program, 10 Şubat 2012 Cuma günü Şahinbey Belediye Konferans salonunda icra edildi. Gaziantep halkının yoğun ilgi gösterdiği programa başta Malatya, Adana ve Şanlıurfa olmak üzere birçok çevre ilden de büyük bir katılım oldu.
Program Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başladı. GAİMDER Başkanı Mehmet Taner’in selâmlama konuşmasının ardından kürsüye dâvet edilen Muhammet Emin Yıldırım, projenin önem ve gayesine değindikten sonra neden Gaziantep’te, Cerir b. Abdullah’ın anlatılacağına dikkat çekti. Cerir b. Abdullah’ın Hz. Ali’nin hilafet dönemlerinin sonlarında o günkü adı ile Karkisiye, bugünkü adıyla Karkamış olan beldeye geldiğini ve burada bir müddet inzivaya çekildiğini, Hicri 51, Milâdî 671’de ise burada vefat ettiğini çeşitli kaynaklar ışığında anlattı. Cerir b. Abdullah’ın hayatından örnekler ve tablolar aktaran Yıldırım, bu büyük sahabinin çok farklıve istisnai özelliklerine dikkatleri çekti. Hiç şüphesiz en dikkat çeken husus; Hz. Ömer’in onun için: “Ümmetin Yusuf’u” ifadesi ile Peygamberimizin “Cerir bizdendir, Ehl-i Beyt’imizdendir.” hadisi oldu.
Okunma Sayısı: 1045
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı