"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Helâl lokma örneği Cabir b. Abdullah

09 Mayıs 2012, Çarşamba
Siyer Araştırmaları Merkezi’nin yürüttüğü 82 İl 82 Sahabi projesinin 13. programı Zonguldak’ta yapıldı.
Genel Maden İşçileri Sendikası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Zonguldaklılar büyük bir ilgi gösterdi. Türkali Cami İmam Hatibi Sefer Şahin’in Kur’ân’ı Kerim okuması ile başlayan program, Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın, 82 İl 82 Sahabi projesinin amacına dair kısa bir girişten sonra neden Zonguldak ilinde Sahabe’den Cabir b. Abdullah’ı anlattı. Yıldırım, “Zonguldak ilimiz, zor şartlar altında evine helâl lokma götürmeye çalışan kardeşlerimizin yoğun olduğu bir yerdir. Çoğu maden işçilerinden oluşan bu insanlar, yerin yüzlerce altında; alınlarının teri, ellerinin emekleri ile geçinmeye çalışmaktadırlar. Bundan dolayı Asr-ı Saadet’te zorlu şartlar altında helâl lokmanın nasıl kazanılacağına dair çok güzel bir örnek olan Cabir b. Abdullah, burada anlatılmalıydı. Bizde bundan dolayı Zonguldak’ta, Cabir diyeceğiz” dedi.
Yıldırım Hoca, daha sonra Cabir b. Abdullah’ın hayatından bazı kesitlere dikkat çekti. Müslüman olması, babası Abdullah b. Amr’ın şehadet sevdası, katıldığı gazveler, mücadele azmi ve ilim yolundaki gayretlerini çok güzel örneklerle anlattı. Zaman zaman gözlerin yaşardığı programda, dinleyiciler çok farklı duyguları bir arada yaşadılar.
SAİD TEMUR-İSTANBUL
Okunma Sayısı: 1347
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı