"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuk dâvâları için hukuk servisleri

16 Mayıs 2012, Çarşamba
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk hizmetleri kapsamında il müdürlükleri bünyesinde ‘hukuk servisleri’ ve ‘Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birim’leri oluşturuyor.

Hukuk servislerinde, çocuklar ile ilgili dâvâ ve idarî işlemler takip edilecek. Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi ise korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların, mahkeme kararı alınıncaya ya da uygun hizmet modeli belirleninceye kadar temel ihtiyaçlarını sağlayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuk hizmetlerine ilişkin bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, temel hedef çocuğun ailesi yanında sosyal ve ekonomik destekle bakılması olacak. Aile yanında bakımın mümkün olmadığında koruyucu aile veya evlât edindirme hizmetlerinden yararlandırılacak; bunun mümkün olmaması durumunda ise çocuk evi ve diğer hizmet modellerinden faydalandırılması sağlanacak. 0-3 yaş grubu çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için kurum bakımında bekletilmeksizin koruyucu aile veya evlât edindirme hizmetlerinden yararlandırılacak.

İHMAL EDİLEN ÇOCUKLAR YERLEŞTİRİLECEK
Kurum bakımını reddeden çocukların, kuruluşlardan izinsiz ayrılmalarını önleyecek etkin güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla; kişisel güvenliklerinin tehlikeye girmesi, suça sürüklenmeleri veya suçun mağduru olmaları önlenecek. Suç mağduru ya da suça sürüklenen çocuklar başta olmak üzere, bedensel, zihinsel, ahlâkî, sosyal ve duygusal gelişimi ile kişisel güvenliği tehlikede olan ihmal ve istismar edilen korunma ihtiyacı olan çocukların; yaş, cinsiyet ve özel durumlarına uygun kuruluşlara yerleştirilmesi sağlanacak.

HUKUK SERVİSLERİ OLUŞTURULACAK
Adlî ve idarî merciler nezdinde başta çocuk ile ilgili dâvâ ve idarî işlemleri takip etmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri bünyesinde hukuk servisleri oluşturulacak. Bu servislere yeterli avukat ve personel görevlendirilmesi yapılana kadar İl Muhakemat Müdürlüğü’nden destek alınacak. Mahkemelerce çocuk hakkında verilen bütün kararların dosyalanması ve uygulanması hassasiyet ile takip edilecek. 

Okunma Sayısı: 2001
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı