"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okula başlama yaşı değişsin

30 Mayıs 2012, Çarşamba
EĞİTİMİ 12 yıl kesintili ve zorunlu hale getiren yasada belirlenen ilkokul birinci sınıfa başlama yaşı, veliler arasında da itirazlara sebep oldu.
 66-68 aylık çocukların ilkokula başlatılması düzenlemesine karşı çıkan veliler, bu yaş aralığındaki çocukların anaokuluna alınması teklifiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Millî Eğitim Bakanı’na yönelik bir dilekçeyi imzaya açtı. Yeni yasanın birkaç noktasının velileri, endişeye sevk ettiği belirtilen dilekçede, “Yeni yasayla 2012-2013 öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlaması öngörülen 66-67-68 aylık çocukların (Eylül 2012 itibari ile ilkokula başlatılması planlanan Ocak-Şubat-Mart 2007 doğumlu çocuklar) anaokuluna, ilkokul hazırlığa (okul öncesi eğitime) alınmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz” denildi. Bu yaş aralığındaki çocukların ilkokula başlatılmasının velilerin inisiyatifine bırakılmasını istenilen dilekçede, çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına kabul edilmeleri için “fiziksel gelişim yetersizliği” şartının kaldırmasını talep etti. www.imzakampanyam.com adlı internet sitesinde imzaya açılan “İlkokul için 5 buçuk çok erken” başlıklı dilekçede, çocukların gelişimlerini tamamlayabilmesi için, yasadaki yaş aralıklarının, 54-65 ay arası “5 yaş”, 42-53 ay arası “4 yaş”, 30-41 ay arası “3 yaş” olarak tanımlanması istendi. 
Okunma Sayısı: 2134
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı