"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamuda tektipçiliğe hayır

05 Haziran 2012, Salı
Eğitimciler Birliği Sendikası, “Eğitim kurumları dahil, kamuda şekilsel yaklaşımlardan, tek tipçi uygulamalardan vazgeçilmelidir. Önümüzdeki yıla yetiştirilecek şekilde başta başörtüsünün önündeki engeller olmak üzere kravat takma, takım elbise ve üniforma gibi zorunluluklara son veren yasal düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde açıklama yaptı.
Başbakan, eğitimcileri üzdü

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), “Eğitim kurumları dâhil kamuda şekilsel yaklaşımlardan, tek tipçi uygulamalardan vazgeçilmelidir. Önümüzdeki yıla yetiştirilecek şekilde başta başörtüsünün önündeki engeller olmak üzere kravat takma, takım elbise ve üniforma gibi zorunluluklara son veren yasal düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.
Eğitimciler Birliği Sendikası, geçtiğimiz haftasonu Ankara’da yapılan 22. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirisi yayınladı. Toplu sözleşme süreci ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilecek olan 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim sistemine yönelik eğerlendirmelerde bulunulan Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesinde “Hz Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek önemini vurguladığı öğretmenlik mesleğiyle ilgili toplu sözleşme sürecinde Sayın Başbakan’ın sarf ettiği sözler, öğretmenleri derinden üzmüştür. Toplu sözleşme sürecini gölgede bırakan bu yaklaşım karşısında eğitim camiası zam ve ek ödemenin ötesinde öncelikle Sayın Başbakan’dan açıklama beklemektedir” denildi. Toplu sözleşme süreci mağduriyetleri gidermediğine dikkat çekilen bildiride, “Milli Eğitim Bakanı’nın üslup ve tavrı eğitim camiasının moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Otoriter, baskıcı ve tehditkâr tavrı, vesayetin deşifre edilmesi yönündeki bütün çalışmaları maalesef gölgede bırakmıştır. Okulları fabrika gibi görüp işletmeci mantığıyla yönetmeye kalkmak bu ülkenin geleceğini inşa etmek için alın teri döken eğitim çalışanlarını anlamamaktır. Milli Eğitim Bakanı bundan sonra fedakâr eğitim camiasının tepkisini çeken tavır ve söylemlerden uzak durmalıdır.”  FATİH KARAGÖZ-ANKARA

İBADET YERLERİ  TAHSİS EDİLMELİ

BİLDİRİDE şu görüşlere verildi: “Başta eğitim kurumları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların ve öğrencilerin ibadet ihtiyacını karşılayacak yer tahsisi yapılmalıdır. Demokratik eğitim hakkının önündeki engeller kaldırılmalı ve insanların tercihlerine ipotek koyan eğitimdeki ‘karma’ mecburiyetine son verilmelidir. Öğretmen kariyer basamaklarında yükselmeye ilişkin gerekli yasal değişiklikler bir an önce yapılmalı ve süreç yeniden başlatılmalıdır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen uygulamasına son verecek ve okullardaki öğretmen açığının tamamını kapatacak şekilde kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır.”

Okunma Sayısı: 916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat58

    5.6.2012 00:00:00

    ...cak,cek;cak,cek...miş,mış;miş,mış...4x4=16...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı