"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Köprülerde üç ay boyunca bakım var, trafiğe dikkat

13 Haziran 2012, Çarşamba
18 Haziran’dan itibaren FSM ve Haliç Köprülerinde 17 Eylül’e kadar bakım yapılacak. FSM iki yönde 3 şerit kapatılacak
İstanbul’da trafik çilesi başlıyor

FATİH  Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde asfalt yenileme çalışmaları 18 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak. FSM’deki çalışmada üç şerit trafiğe kapatılacak. İlk çalışma Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçişte yapılacak. Karşı yönden ek şerit uygulaması yapılacak. Konuyla ilgili toplantı düzenleyen Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) üç şeridin üç kapatılacağını belirtti. Karaman, şöyle konuştu: “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde çelik tabliyelerin bakım, onarım ve izolasyonun yapılması ile üst yapının asfaltının yapımı var. 18 Haziran’da başlayıp 17 Eylül’de bitirmeyi hedefliyoruz. FSM Köprüsü 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere toplam 8 şerittir. 3 şerit kapanacak, 5 şerit açık olacak. 5 şeridin ikisi bir tarafa üçü de bir tarafa olmak üzere değişecek. İlk etapta Avrupa’dan Asya tarafında çalışmayı düşünüyoruz. Yoğun aylarda yani sonbahar veya bahar aylarında FSM Köprüsü’nde günde 250 bin araç geçiyor. Yaz aylarında bu rakam 80-90 bin araca düşüyor. Yaz aylarından istifade etmek istedik, okulların da tatil olmasını bekledik.”

‘METROBÜS SEFERLERİ SÜRECEK’
Haliç Köprüsü’ndeki çalışmalar sırasında metrobüs hattının kapatılmayacağını vurgulayan Karayolları 1. Bölge Müdürü Karaman, “Haliç Köprüsü de aynı şekilde bakım onarımı yapılacak. Köprüde kullanılacak asfalt özel asfalttır. Normal asfalt 150 derecede ısınıyorsa bu asfalt 200-25 derecede ısınıyor. Köprüde 24 saat çalışılacak. Kuzey yönünde başlayacak ve en son güney yönünde bitireceğiz. Haliç’te iki şerit trafiğe kapatılacak, diğer şeritler açık olacak. Metrobüs hattını kapatmayacağız” diye konuştu. Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Karaman, “Vatandaşlarımız öncelikle toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Mecbur kalmadıkça özel araçlarını kullanmasınlar. İşaretlemelere dikkat etsinler” dedi.

‘BASIN EKSPRES YOLUNDA TEK KAVŞAK KAPATILACAK’

AYAMAMA Deresi’ndeki ıslâh çalışmaları konusunda da bilgi veren Mehmet Karaman, şunları söyledi: “Basın Ekspres yolu trafiğin yoğun olduğu bir kavşaktır. Burada tek kavşağı kapatacağız. Edirne dönüşünü İkitelli kavşağından MASKO tarafına vermeyi planladık. Diğer kavşak kollarında servis yolları yapıldıktan sonra çalışmalar başlanacaktır. Ayamama Deresi’nin akacağı yer genişletilecek. Burası 100 yıllık debiye göre yapılmıştı. 2009’da yaşanan selden sonra burayı 500 yıllık debiye göre genişletiyoruz. Basın Ekspres yolunda inşaat hemen başlamayacak.” 

Okunma Sayısı: 1430
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı