"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müslüman kadınlara ayrımcılık bitmeli

28 Haziran 2012, Perşembe
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Avrupa ülkelerinde Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığın arttığı ikazında bulunan raporu kabul etti. Rum Parlamenter Athina Kyriakidou tarafından hazırlanan raporda, ‘’Avrupa ülkelerinde Müslüman kadınların dini inançları yüzünden, klişeleşmiş ön yargıların kurbanı oldukları’’ belirtilerek, ‘’Müslüman kadınların özel hayatlarında ve kamuda mağdur olmalarının önüne geçecek tedbirlerin âcilen alınması’’ gerektiği vurgulanıyor.
Müslüman kadınlara ayrımcılık sona ersin
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Avrupa ülkelerinde Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığın arttığı uyarısında bulunan raporu kabul etti. Fransa’nın Strasbourg şehrinde yapılan AKPM Genel Kurulu’nun yaz oturumunda oylanarak kabul edilen rapor, AKPM’nin Ayrımcılığı Önleme ve Eşitlik Komitesi Üyesi Sosyalist Rum Parlamenter Athina Kyriakidou tarafından hazırlandı. Avrupa’da Müslüman kadınların kamu hayatına etkili bir şekilde katılmasına imkan verilmesi için gerekli bütün pozitif tedbirlerin alınması istenen raporda, ‘’Avrupa ülkelerinde Müslüman kadınların dini inançları yüzünden, klişeleşmiş ön yargıların kurbanı oldukları’’ belirtilerek, ‘’Müslüman kadınların özel yaşamlarında ve kamu yaşamında mağdur olmalarının önüne geçecek tedbirlerin acilen alınması’’ gerektiği vurgulandı. Raporda ve buna bağlı karar tasarısında, Avrupa’da yaşayan nüfusun  çoğunluğunun Müslüman olmadığına değinilerek, dini azınlık mensubu olması ve göçmen kökeni yüzünden Müslüman kadınların çeşitli mağduriyetlerle karşılaştığı ifade edildi.

YENİ BİR YAKLAŞIM TARZI BENİMSENMELİ

Müslüman kadınların son dönemde değişim hareketlerinde önemli birer aktör olmak istediklerine işaret edilen raporda, ‘’Artık yeni bir yaklaşım tarzı benimsemenin zamanı geldi. Müslüman kadınların tecrit edilmeleri, toplumdan uzaklaştırılmaları ve klişe yargılara kurban edilmeleri yerine toplumdan eşit fırsatlar talep etmeleri konusunda cesaretlendirilmeleri gerekir’’ ifadesine yer verildi. Raporda, Avrupa’da Müslüman kadınların medeni hayata ve kamu hayatına etkili bir şekilde katılmasına imkân verilmesi için gerekli bütün pozitif tedbirlerin alınması istendi. Müslüman kadınların sadece töre cinayetleri ile başörtüleri ve giyimleri sebebiyle Avrupa’da özellikle seçim dönemlerinde gündeme getirilmelerinin eleştirildiği raporda, bu yaklaşımın sorunların çözümünde yapıcı bir rol oynamadığı uyarısı yapıldı.

Okunma Sayısı: 1504
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ismail Sariömeroglu

    28.6.2012 00:00:00

    Avrupa, Islama Hamiledir. Günün birin´de DOGURACAKTIR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı