"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ders zili 4+4+4 için çaldı

18 Eylül 2012, Salı
ÜÇ AYLIK TATİLİN ARDINDAN YAKLAŞIK 17 MİLYON ÖĞRENCİ VE 800 BİN ÖĞRETMEN İÇİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI. ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKARAN KANUN KAPSAMINDA DÜZENLENEN 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ DE UYGULANMAYA BAŞLADI.
Ders zili 4+4+4 için çaldı
 
2012-2013 yeni eğitim öğretim yılı, üç aylık yaz tatili ardından 17 milyon öğrenci ile 800 bin öğretmen için başladı. Okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de aldıkları bir haftalık uyum eğitimi ardından eğitime adım attı. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4 +4 +4 eğitim sistemi de uygulanmaya başladı. Üç kademeye ayrılan eğitim sistemi, birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul, üçüncü kademe 4 yıl süreli lise olarak düzenlendi. Yeni düzenlemeyle ilkokul, ortaokul ve liselerin birlikte veya birbirinden bağımsız oluşturulması imkanı getirildi. Ders müfredatında yenilikler yapılarak, ortaokulda okutulan seçmeli dersler arasına Kur’ân-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin (asm) Hayatı ile Yaşayan Diller ve Lehçeler gibi yeni dersler eklendi, bu yıldan itibaren imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri de açıldı. Yabancı dil öğretimi ilkokul 2. sınıftan itibaren başladı, ayrıca Oyun ve Fiziki Etkinlikler ile İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi dersi de zorunlu dersler kapsamına alındı.
 
66 aylıklar da okul yolunda
İLKOKULA başlama yaşında yapılan değişiklikle 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 66 ayını dolduran çocuklar birinci sınıfa başlayacak. Ancak 61-66 aylık olup velisinin isteğiyle fiziki ve ruhi gelişim yönünden hazır olan çocuklar da ilkokula başlayabilecek. Geçen yıl ilköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler, eğitim sisteminden ayrılmayarak lise 1. sınıftan eğitime devam edecek. Geçen eğitim öğretim yılı 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ise ortaokul 1. sınıf öğrencisi olacak. Öte yandan eski sistemde 37-72 ay arasındaki çocuklar okul öncesi eğitim alırken, yeni düzenlemeyle 36 ayını tamamlamış çocuklar okul öncesine başlayacak. 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulu veya uygulama sınıflarında 48-66 ay arasındaki çocukların ise ana sınıflarında okul öncesi eğitim almaları sağlanacak.
 
Yarıyıl tatili 25 Ocak’ta
YENİ eğitim öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2013’te sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013’te başlayacak ve 14 Haziran 2013’e kadar  sürecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak.
 
Konteynerda ders başı
VAN’DA geçen yıl meydana gelen depremlerde hasar gören bazı okulların tadilat ve onarımları henüz tamamlanamadığı için öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılına konteyner ve çadırlarda başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da öğrenciler ve veliler yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanını yaşadı. Yeni eğitim yılının ilk gününde birçok veli, çocuklarını okul servisleriyle göndermeyip kendileri okula bıraktı. Öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, depremlerde ağır hasar gören ve henüz tadilatı tamamlanmayan okulları yerine okul bahçesinde kurulan konteyner ve çadırlarda dersbaşı yaptı. Şehirde 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde il genelinde 63 okulun ağır hasar gördüğü için devre dışı kaldığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yıkılan okulların yerine yenilerinin yapımının devam ettiğini belirtti. Öğrenciler okul bahçesinde geçen yıl kurulan çadır ve konteyner dersliklerde eğitime başlarken, okul inşaatlarında da işçilerin çalıştığı görüldü.
Okunma Sayısı: 1144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı