"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân dersi ilkokulda da okutulmalı

19 Eylül 2012, Çarşamba
Kur’ân-ı Anlama Platformu Başkanvekili Adem Çevik, Peygamberimizin (asm) Hayatı ve Kur’ân Meali derslerinde öğretilecek prensiplerle yetişecek, Kur’ân ahlâklı nesillerle terörler, intiharlar, gasp ve hırsızlıkların azalacağı için, “Kur’ân ve İslâm Peygamberi dersi tüm sınıflarda hatta ilkokullarda bile okutulmalıdır” dedi.
Çevik yaptığı yazılı açıklamada, 50 STK’dan oluşan Kur’ân′ı Anlama Platformu olarak geçen sene başlattıkları, “Kur’ân-ı Kerim ve Meali Tüm Okullarda Seçmeli Ders Olsun”  imza kampanyasının hayırlı ve bereketli sonuca ulaştığını ifade etti. Şimdi de; “Evlerimiz Kur’ân Evi olsun diye Her Öğrenciye Kur’an Meali” ve “Kur’ân ve Meali Dersi Tercihinde Yaş Sınırı Kalksın, İlkokul 1. sınıfdan itibaren lise son sınıfa kadar Kur’ân ve Siyer dersleri tüm sınıflara uygulansın” diye kamuoyu oluşturmaya çalışacaklarını kaydeden Çevik, “Kur’ân neslinin oluşması ve Kur’ân′ın anlaşılmasına katkı için 40 şehir merkezinde ödüllü Kur’ân Meal Bilgi Yarışması düzenliyoruz. Online kayıt için: www.KuraniAnlamaPlatformu.com′dan ve üye STK’lardan ücretsiz başvuru yapılabilinir. Kayıt süremizi 30 Eylül’e kadar uzattık” dedi.
“İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli 19 milyon gencimize Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve STK’larımız Kur’ân Meali hediye etmelidir” diyen Çevik açıklamasına şöyle devam etti: “Tüm evler Kur’ân evi olmalı. Çocukların küçük yaşlarda Kur’ân-ı Kerim’le tanışması bütün velilerin ortak arzusudur. Okulda öğrenilecek Kur’ân-ı Kerim derslerinin daha iyi anlaşılması için Evler Kur’ân Evi Olmalı evde çocuklarla beraber ailecek Kur’ân′ı anlayarak okumak gerekir. Kur’ân dersinin ve Siyer’in sevdirilmesi için velilerin çocuklarına bu dersin önemini anlatması ve onlara yardımcı olması gerekir. Haftada iki saat yeterli olmasa da bir temel atma noktasında önemli bir adımdır bu. Bunun daha ileriye gidebilmesi için velilerin vereceği ehemmiyet çok önemlidir. Öğrencilerin derse olan katılımı ve sevgileri bu derslerin daha çok verimli hale gelmesini sağlar.”
 
SEÇMELİ DERS BAŞVURUSUNDA ACELE EDİLMELİ
Seçmeli ders başvurularının 21 Eylül′de biteceğini belirten Çevik, şu hatırlatmalarda bulundu: “Bu yıl okullarda öğrenciler, Kur′ân-ı Kerim ve Siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilecek. Öğrenci velilerinin 21 Eylül′e kadar mutlaka çocuklarının Kur′ân-ı Kerim ve siyer dersini seçmeli olarak öğrenebilmesi için okullara dilekçe vermeleri gerekiyor. Tüm STK’larımız da matbu dilekçe örneği kampanyası açmalı. 6287 sayılı yasanın 9. maddesine göre bu dersleri almak isteyen öğrenci sayısı 10′a ulaştığında öğrenciler bu dersleri alabilecek. Kur′ân-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı, 5′inci sınıftan başlayarak, lise sona kadar seçmeli ders olarak alınabilecek. Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençlik, fıtratından, öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale gelecek ve geleceğimizi tehlikeye atacaktır. Bütün halkımızı ve STK’larımızı bu konuda hassas davranmaya çağırıyoruz.”
Okunma Sayısı: 1031
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı