"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’an dersi bütün sınıflarda okutulsun

21 Eylül 2012, Cuma
Kur’an′ı Anlama Platformu Başkanı Halit Mollaoğu, ‘’Kur’ân-ı Kerim ve ‘Hazret-i Peygamberimizin hayatı” derslerinin ortaokul ve liselerin sadece 5. ve 9. sınıflarında değil, bütün sınıflarında okutulmasını talep ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.
Kur’ân dersi bütün sınıflarda okutulsun
KUR’ÂN′I Anlama Platformu Başkanı Halit Mollaoğu, ‘’Kur’ân-ı Kerim ve ‘Hazreti Peygamberimizin (asm) hayatı’ derslerinin ortaokul ve liselerin sadece 5.ve 9. sınıflarında değil, bütün sınıflarında okutulmasını talep ediyoruz’’ dedi. Süleymaniye Vakfı’nda düzenlenen basın toplantısında platform adına açıklama yapan Mollaoğlu, Kur’ân-ı Kerim’in vakıf ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda seçmeli ders olarak okutulduğunu belirtti.
‘’Kur’ân-ı Kerim ve ‘Hazreti Peygamberimizin (asm) hayatı’ derslerinin ortaokul ve liselerin sadece 5.ve 9. sınıflarında değil, bütün sınıflarında okutulmasını talep ediyoruz’’ diyen Mollaoğlu, bununla ilgili düzenlemenin yapılarak, öğrenci ve velilerin seçme yapabilmeleri için sürenin 30 Eylül’e kadar uzatılmasını istediklerini ifade etti.
Kur’ân-ı Kerim dersinin sadece 5 ve 9. sınıflarda öğrencilerin seçimine sunulduğuna dikkati çeken Mollaoğlu, ‘’5.ve 9. sınıflarla beraber, diğer sınıflarda da bu iki dersin seçilerek okutulmasının kanunun gereği olduğunu hatırlatıyoruz’’ dedi. Kur’ân’ı Anlama Platformu Başkan Vekili Adem Çevik ise bu sorunu dilekçelerle çözmeyi deneyeceklerini söyledi. Aksi bir durumda İdare Mahkemesi’ne gideceklerine işaret eden Çevik, Rusya’da yeni eğitim-öğretim yılında din dersinin zorunlu olduğunu öğrendiğini bildirdi. Çevik, Yahudi’nin de Hristiyan’ın da kendi dinini öğrenebilmesinden yana olduklarını vurguladı. Basın açıklamasına, Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı, Süleymaniye Vakfı, Önder İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Derneği ile ve yaklaşık 50 sivil toplum örgütü de destek verdi. Mollaoğlu ayrıca, 2009 yılından itibaren düzenlenen Kur’ân-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması’nın 7 Ekim’de, 37 kentte yapılacağını, başvuruların ‘’www.KuraniAnlamaPlatformu.com’’ internet sitesinden 30 Eylül tarihine kadar devam edeceğini de bildirdi.
Okunma Sayısı: 1133
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı