"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirel: 12 Eylül’ün açtığı yaralar hâlâ kapanmadı

24 Eylül 2012, Pazartesi
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin yargı sürecini değerlendirirken, ‘’Hak yerini bulur, yanlış hesap Bağdat’tan döner, dönmüyorsa bu zulümdür. Zulmü yaşatmak da mümkün değildir. 12 Eylül’ün getirdiği siyaset hercümerci henüz tamir edilmedi” dedi.
12 Eylül’ün yaraları kapanmadı
 
9. CUMHURBAŞKANI Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “12 Eylül’ün getirdiği siyaset hercümerci henüz tamir edilmedi. O dönemde iki büyük parti kapatılmamış olsaydı, bugün siyaset kargaşası yaşanmayacaktı’’ dedi. Demirel, hastaneye kaldırılmadan önce tatili geçirdiğini Antalya’da yaptığı açıklamada, eski başbakanlardan Adnan Menderes’in idamı ile ilgili tartışmaların artık geçmişe bırakılması gerektiğini söyledi. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, ‘’Adnan Menderes, CHP’ye rağmen idam edildi’’ sözünün hatırlatılması üzerine Demirel, ‘’Keşke o konulara hiç girilmese. Çünkü geçmişte bunları çok tartıştık, geçmişe yönelik, geçmişi bugüne getirmekte bir yarar görmüyorum’’ diye konuştu.
 
‘’ADNAN MENDERES’İN ASILMASI VAHŞETTİR”
Bu konuyla ilgili muhasebeyi siyasetçilerin değil, tarihçilerin yapması gerektiğini vurgulayan Demirel, ‘’Adnan Menderes’in asılması vahşettir. Türkiye bu hadiseyi aşağı yukarı 47 sene sonra anlamışsa bu da çok önemli olaydır’’ diye konuştu. Adnan Menderes’in idam edilmesini sadece bugün için değil, geçmişte de ‘’vahşet’’ olarak değerlendirdiklerini kaydeden Demirel, ‘’Memleket çok şey kaybetmiştir, yazık olmuştur, günah olmuştur. Burada kim var, bu işin içinde, arkasında, önünde... Bunları ben şu anda tartışmak istemiyorum, ama zamanında tartıştım’’ dedi.
 
“KILIÇDAROĞLU’NUN MENDERES’İN MEZARINI ZİYARET ETMESİ ÖNEMLİ”
Demirel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adnan Menderes’in kabrini ziyaret etmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Daima barış içinde yaşayan bir ülke aradığını dile getiren 9. Cumhurbaşkanı Demirel, ‘’Dünkü hadiseler gelecek için ebedi bir huzursuzluk meselesi olmamalıdır. Çünkü dünde kalmıştır. Mühim olan mesele bir ülkenin geleceğini inşa edebilmesidir. O bakımdan bakıldığı vakit Sayın Kılıçdaroğlu’nun rahmetli Menderes’in mezarını ziyaret etmiş olmasını iç barış bakımından önemli bir adım sayarım’’ diye konuştu.
 
KARGAŞANIN SEBEBİ 12 EYLÜL
Demirel, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin yargı süreci ile ilgili de şunları söyledi: ‘’Sabretmelisiniz, hak yerini bulur, yanlış hesap Bağdat’tan döner, dönmüyorsa bu zulümdür. Zulmü yaşatmak da mümkün değildir. 12 Eylül’ün getirdiği siyaset hercümerci henüz tamir edilmedi. O dönemde iki büyük parti kapatılmamış olsaydı, bugün siyaset kargaşası yaşanmayacaktı.’’
 
Demirel taburcu edildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, daha önce geçirdiği gribal enfeksiyon tedavisi kapsamında bazı  tetkik ve tahlillerin yapılması için önceki akşam saatlerinde yattığı Güven Hastanesi’nden taburcu edildi. Hastane çıkışında, gazetecilere iyi olduğunu söyleyen Demirel, gösterilen ilgi için teşekkür etti. Demirel, ‘’Tedavi oldum, eve gidiyorum. Şikayetim gribal enfeksiyondur. Durup durduğun yerde bir enfeksiyon olur bir yerinde, böyle bir şeydir. Bunlar olabilen şeyler. Geldim ve tedavim yapıldı. Hastanede gördüğüm ilgiye ve hekimlerimize teşekkür ederim. Sizlerin ve kamuoyunun gösterdiği alakaya da ayrıca teşekkür ederim. İyiyim, merak edilmesin’’ diye konuştu. Balyoz Planı davası kararına ilişkin değerledirmesinin sorulması üzerine de Demirel, ‘’Köprülerin altından daha çok su akar, dünyanın sonu değil’’ dedi.

Okunma Sayısı: 815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı