"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ALET OLMAYIN

08 Ekim 2012, Pazartesi
Ankara İnanç Özgürlük Platformunun 348. hafta eyleminde konuşan Vahdet Vakfı üyesi Muhittin Özdemir, Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Amerika, Batı ve İsrail’in Ortadoğu üzerindeki emellerinin gerçekleştirilmesine alet olunmamalı, iki kardeş halk birbirine kırdırılmamalıdır” uyarısında bulundu.
SAKARYA ADALET GİRİŞİMİ
Sakarya Adalet Girişiminin 370. basın açıklamasında da “Suriye ile savaş, Türkiye halkına ve bütün Müslümanlara büyük zarar verir. AKP hükümeti Ortadoğu’da Amerika’nın taşeronluğunu yapmayı bırakıp, bağımsız politikalar ortaya koymalıdır. Türkiye’nin çıkarları bölgemizde çatışma değil, barışın hakim olmasındadır” denildi.
 
ÂLET OLMAYIN
Ankara İnanç Özgürlük Platformunun 348. haftaki eyleminde konuşun Vahdet Vakfı üyesi Muhittin Özdemir, Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Amerika, Batı ve İsrail’in Ortadoğu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine alet olunmamalı, iki kardeş halk birbirine kırdırılmamalıdır” diye konuştu. Abdi İpekçi Parkında düzenlenen eylemde konuşan Özdemir, “Diğer yandan, aylardır Şam’da, Halep’te, Hama’da, Lazkiye’de… yüzlerce masum insan; kadın–erkek, yaşlı–genç, çoluk–çocuk demeden bütün dünyanın gözü önünde katlediliyor. Başta İslâm ülkeleri olmak üzere, tüm dünya sessiz ve seyirci… Bundan cesaret alan katil Esed, artık sınırlar ötesi katliama başlamış, Akçakale’de 5 vatandaşımızın ölümüne, 13 insanımızın yaralanmasına sebep olan menfur saldırıyı gerçekleştirmiştir. Cenaze sâhiplerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifâlar dilerken; konu ile alâkalı hissi davranmaktan çok, akıllı politikalar üretilmeli, her ne kadar bütün dünya, Türkiye’nin misillemesini yüzde yüz haklı bulup, desteklediklerini söylese de olası bir Türkiye–Suriye savaşına çanak tuttukları gerçeği göz ardı edilmemelidir. Amerika, Batı ve İsrail’in Ortadoğu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine alet olunmamalı, iki kardeş halk birbirine kırdırılmamalıdır” diye konuştu. Geçmiş yıllarda, 12 Mart ve 80 ihtilâli öncesi dönemlerde çokça örneğini gördüğümüz türden bombalama ve terör saldırılarının ve bunun sonunda pek çok masum insanımızın ölüm haberlerinin geldiğini söyleyen Muhittin Özdemir, “Yine anaların yüreği yanmaktadır. Zaman zaman ifade ettiğimiz gibi, özellikle Amerika ve İsrail’in parmağının olduğu PKK, Kürt halklarının menfaati için değil; Türk ve Kürt halkının arasına nefret tohumları saçmak için çalışmaktadır” dedi.
 
RECEP GÖREN-ANKARA
 
 
Başşehirde ‘’tezkere’’ protestosu
        
BİRLEŞİK Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş), TBMM’de kabul edilen Başbakanlık tezkeresini protesto amacıyla AKP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bıraktı. Birleşik Kamu İş üyesi bir grup, AKP İl Başkanlığı’na gelerek binaya siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet güçleri sadece 3 kişinin çelengi bırakabileceğini belirtti. Burada bir açıklama yapan Birleşik Kamu İş Başkanı İsmail Tutoğlu, Başka ülkeden gelen saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek, ‘’Atılan bu top mermisinin emperyalizmin bölgemizi küresel politikalarına uygun olarak yeniden düzenleme amacına yönelik Türkiye’yi sıcak savaşa sokma girişimi olduğu unutulmamalıdır’’ dedi. Halkın savaşa ayıracak bütçesi ve gönderecek evlâdının olmadığını ifade eden Tutoğlu, Türkiye’nin kirli savaşa alet edilmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti. 
 
Türkiye’nin çıkarı barışta
 
Sakarya Adalet Girişimi’nden yapılan açıklamada, “AKP hükümeti Ortadoğu’da Amerika’nın taşeronluğunu yapmayı bırakıp, bağımsız politikalar ortaya koymalıdır.” denildi. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun 8 yıldır devam eden eylemlerinde 370. hafta basın açıklaması yapıldı. SAGİR adına Diriliş Saati Dergisi’nden Berat Gürler’in okuduğu açıklamada, Suriye krizi, Kürt sorunu, tezkere gündeme getirildi. Gürler yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkemiz ve bölgemiz zor bir süreçten geçiyor. Son olarak, Suriye sınırındaki Akçakale’ye düşen roket ile 5 vatandaşımızı kaybettik. Ayrıca Kürt sorununun şiddete havale edilmesinin acı reçetesini Kürt-Türk bütün halkımız her gün kayıplarla ödüyor. Peki, ne oldu da Türkiye bu şiddet sarmalına maruz kaldı? Bu soruyu aklı selimle cevaplamak zorundayız. Türkiye kendisine bu süreçte Amerika tarafından biçilen bölgesel -taşeron- güç olma misyonunun bedelini ödüyor. Kendi dinamikleri ve potansiyeli ile değil, Amerika’nın desteği ve şişirmesi ile güç arayışında olan bir ülke bugün Türkiye…
En zor döneminde bile dünya Müslümanları için koruyucu bir şemsiye görevi gören Osmanlı İmparatorluğu’nu örnek aldığını iddia eden, ama uygulamada bir Amerikan projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olan bir ülke bugün Türkiye… Türkiye’yi Suriye ile savaşa sokacak batı eksenli bir senaryonun varlığı artık herkesin malûmu… Bu savaşın Türkiye halkına ve tüm ümmete vereceği sosyal, siyasî, ekonomik zarar ve ortaya çıkacak tefrikanın boyutu da herkesin malûmu… Geniş kapsamlı bir dış müdahaleye kapı açan bir tezkerenin kabulü, yangına körükle gitmenin başka bir ifadesidir. Ak Parti hükümeti Ortadoğu’da Amerika’nın taşeronluğunu yapmayı bırakıp, bağımsız politikalar ortaya koymalıdır. Türkiye’nin çıkarları bölgemizde çatışma değil, barışın hakim olmasındadır. Türkiye başta Suriye olmak üzere barışın tesisi için gayret ederse ve Amerikan iradesi yerine bölgedeki halkların iradesini dikkate alırsa; hem saygın bir ülke konumuna geçecektir, hem de şiddet sarmalından kurtulacaktır.” 
Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı