"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2013’te en önemli sorun carî açık ve işsizlik

05 Ocak 2013, Cumartesi
İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği’nin (İEAD) yaptığı ‘’Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması’’nda, iktisat hocaları 2013 yılında Türkiye ekonomisini bekleyen en önemli sorunların carî açık ve işsizlik olacağını belirtti.

İEAD tarafından Aralık ayında profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarına sahip 331 iktisat hocasının katılımıyla gerçekleştirilen ‘’Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması’’na, göre, 2012 yılında görülen iyileşmeye rağmen 2013 yılında Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu carî açık ve işsizlik olacak. Ekonomide belirgin bir canlanma beklemeyen hocalara göre, durgunluk diğer bir önemli sorun olmaya devam edecek.
Katılımcıların yarısı 2013 yılında en çok kazandıran yatırım aracının altın olacağını tahmininde bulundu. Petrol fiyatlarına ilişkin beklenti ise mevcut düzeyin korunması ve artış şeklinde gerçekleşti. Anket sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, önceki yıla göre iyimserlikte artış olmasına rağmen iktisat hocalarının dünya ve AB ekonomisi için oldukça kaygılı olduklarını ifade etti. 

MB: Sigara zammı Enflasyonu 0.8 puan arttırır

Merkez Bankası, sigarada yeni yıldan itibaren yapılan zammın Ocak’ta enflasyonu 0.8 puan arttıracağını öngördü. Merkez Bankası Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri açıklamasında, Aralık ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0.38 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 6.16’ya gerilediğini hatırlatarak, “İşlenmemiş gıda fiyatları Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti’nde ifade edildiği gibi, yıllık tüketici enflasyonundaki azalışa katkı yapmaya devam etmiştir” dedi. Merkez Bankası, maliyet ve talep yönlü gelişmelerin etkisiyle temel enflasyon göstergelerinin ılımlı seyrini sürdürdüğünü belirtti. Sigara firmaları yeni yıldan itibaren yapılan vergi artışı sonrasında fiyatlara yüzde 10-15 zam yapmıştı.

Okunma Sayısı: 1243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı