"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ZAYIFLAMADA YANLIŞ BİLİNENLER

17 Şubat 2013, Pazar
Diyetisyen Mine Palacıoğlu verdiği seminerde, zayıflamak için içilen sirkeli suyun mideye zarar verdiğini söyledi.
Zayıflamak için sirke içmeyin
Diyetisyen Mine Palacıoğlu verdiği seminerde, zayıflamak için içilen sirkeli suyun mideye zarar verdiğini söyledi. Son günlerde kilo vermek için bayanların bitkileri kaynatarak suyunu içtiklerini bunun yanlış olduğunu belirten Palaoğlu, “Sirkeli su ve kaynayan bitkilerin sularını içmek yağ yakmaz sadece sindirimi kolaylaştırır” dedi. Diyetisyen Mine Palacıoğlu Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokalinde “Sağlıklı Beslenme ve Bilinen Yanlışlar” konulu bir seminer verdi.
Palacıoğlu sık yapılan yanlışları şöyle anlattı;
“Ekmek kızartılınca kalorisi azalır bilgisi yanlıştır. Kızarmış ekmeğin sadece suyu azalır kalorisi aynıdır. -Sabah aç karnına limonlu su içmek zayıflatmaz. Sadece sindirim yardım eder yağ yakma özelliği yoktur.
*Aynı şekilde sirkeli su içmenin de kilo vermede hiçbir faydası yoktur. Sirke, yağ yakmayacağı gibi aç karnına mideye zarar verir çünkü bir tatlı kaşığı sirkeyi seyreltmek için 3 su bardağı su gerekir...
*Sabahları düzenli olarak sirkeli su içen biri bir süre sonra ülser şikâyeti ile karşılaşır.
*Son zamanlarda yaygınlaşan kekik, sinameki, maydanoz gibi bitkileri kaynatıp suyunu içmek zayıflatır görüşü de yanlıştır. Bu bitkilerin de yağ yakma özelliği yoktur sindirimi kolaylaştırır siz kilo veriyorum zannedersiniz. Özellikle maydanozu kaynatıp vitaminini öldürmek yerine çiğden yiyin. Çok daha faydalı olur.
Palacıoğlu, hazır sütlerin kaynatılmasının yanlış olduğunu söylerken, doğal sütlerin de kaynadıktan 3-4 dakika sonra kapatılması gerektiğini vurguladı.
Çiğ yumurtanın bilinenin aksine dinçlik vermediğini belirten Palacıoğlu yumurtanın pişince faydalı olduğunu ifade etti. Ayrıca toplumda yumurtanın kolesterolü arttırdığı kanısı bulunduğunu vurgulayan Diyetisyen Palacıoğlu, “Günde 8 adet yumurta yersen kolesterolün artar bu da mümkün değildir” dedi. Palacıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Bakıyoruz ki diyet yapmak isteyen ekmeği kesiyor. Hâlbuki ekmek yemeden diyet olmaz. Çünkü beyin karbonhidratları kullanır. Sürekli proteinle beslenirsek böbrekler istifa eder.  Belli ölçüde karbonhidrat yemezseniz enerji kaybı yaşarsınız. Çabuk acıkır, bir sonraki öğünde daha çok yeme ihtiyacı hissedersiniz. Ekmek yemeli ama oranını iyi ayarlamalısınız.”
Palaoğlu, bitki çayları içinde yalnızca yeşil çayın yağ yakıcı özelliği bulunduğunu söyledi.
 
Bursa/Elif Nur Kurtoğlu Duman
Okunma Sayısı: 2451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı