"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurtuluş için Risale-i Nur okumalıyız

18 Şubat 2013, Pazartesi
Yazar Ali Ferşadoğlu, herkesin Risale-i Nurları mutlaka okuyup anlamaya çalışması gerektiğini, günümüz meselelerinİ HALLETMEDE başka ÇARENİN olmadığını belirtti.

GAZETEMİZ yazarlarından Ali Ferşadoğlu, “Herkes Risale-i Nurları mutlaka okuyup anlamaya çalışmalı, yoksa günümüz meselelerinden başka kurtuluş yolu yok” dedi. Risâle-i Nur hizmetleri kapsamında Bozyazı Yeniasya Temsilciliğinin her yıl devam ettirdiği “Gazetemizden İki Aya Bir Yazar Getirme”  programının bu ayki konuğu yazar Ali Ferşadoğlu oldu. Gazetemizin Bozyazı temsilcisi Ersan Yaşar program hakkında şu bilgileri verdi: “Biz hayâtımızın birinci gâyesi olması hasebiyle Risâle-i Nur hizmetinin yaygınlaşması, îman hakîkatlerinin benliğimize sağlam olarak yerleşmesi ve Risâle-i Nûr’un daha iyi anlaşılması amacıyla elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bozyazı olarak kendi içimizde rutin derslerimiz devam ederken, onbeş günde bir de Mut ilçesindekideki kardeşlerimizle irtibatlı olarak bir ağabeyimizi, Risâle-i Nur hakîkatlerini daha iyi hazmetmiş bir kardeşimizi birikimlerinden istifâde etmek ve cemaatimizin şevkini arttırmak gâyesi ile oradaki derslere katılıyoruz. Dâvet ettiğimiz yazarımız Ali Ferşadoğlu, Perşembe saat 14:30 kadınlara yönelik sevgililer gününe atfen; “Aile Hayatı ve Hukukunun Manevi Dinamikleri” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Akşamı da Bozyazı’daki umûmî geleneksel hale gelen yemekli dersimize katıldı. Özelikle çevre ilçelerden (Anamur, Silifke) katılım yoğun oldu.

Risale-i Nurların sadeleştirilmesi ihanettir
 Umûmî derse katılan Ferşadoğlu, “Risâle-i Nur bizlere neler kazandırdı?” suâliyle başladığı derste, Risâle-i Nur ve Bedîüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ferdden başlayarak cemaat, toplum ve âlem-i İslâm’a kazandırdıklarını, Risâle-i Nûr’un husûsiyetleri ve Bedîüzzamân’ın mânevî şahsiyeti nokta-i nazarından anlattı. Özellikle Risale-i Nurların sadeleştirilmesinin ihanet olduğunu, sadeleştirme veya sahteleştirme yapanların süfyanizmin şakşakcılığını yaptığını söyledi. Biz insanların artık tarafımızı belli edip, süfyan taraftarımı yoksa Risale-i Nur ve Üstad taraftarımı olacağımızı keskin ifadelerle belirtti. Bir gazetenin reklâmına atıfta bulunarak konuyu genişletti. Bu konunun sence bencesi olmaz, sence bence çekilirmi bu işkence diyerek hiciv yaptı. Ders süresinin alışılagelenden (üç saat) daha uzun sürmesine rağmen katılımcılar dikkatleri dağılmadan dersi dinlediler. Ferşadoğlu, zaman zaman fıkralarla süslediği konuşmasında dinleyenleri güldürerek hoşça vakit geçirmelerini de sağladı. Katılımcılar dersten sonra memnûniyetlerini ve çok istifâde ettiklerini bildirdiler. Seminer sonrası Ferşadoğlu, kendi ve kızının kitaplarını imzaladı, okuyucularla sohbet etti.
Ertesi günü Tekeli’ye geçerek, Cuma Namazı’nı Tekeli Merkez Camii’nde kılan Ferşadoğlu, daha sonra Tekeli’de yeni hizmete giren dershaneye geçerek, burada da neşriyat hizmetlerine ve Risale-i Nurlara niçin sahip çıkılması gerektiği konusunda sohbet yaptı. Herkesin Risale-i Nurları mutlaka okuyup anlamaya çalışması gerektiğini günümüz meselelerinde başka kurtuluşun olmadığını belirtti. İbrahim Aşkan kardeşimizle müzakereli olarak günümüz meseleleri ve kıyamet alâmetleri üzerine soru cevap şeklinde ders yaptılar. Sohbette, Yeni Asya’nın medyadaki yeri, internet haberciliği ve sosyal medyadaki yerimiz ile ilgili görüş alış verişinde de bulunuldu. Ayrılmadan, Ferşadoğlu’nu Mayıs ayında yapılan 6.geleneksel pikniğe dâvet ettik.”

AHMET YILDIRIM
BOZYAZI
Okunma Sayısı: 699
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı