"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu dünyada hiçbir şeyi ben yaptım diyemezsiniz

01 Mart 2013, Cuma
ŞAİR Nurullah Genç, Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin düzenlediği bir faaliyetle okurlarıyla buluştu.
Mahmut Bıyıklı’nın sunumuyla gerçekleşen programda Nurullah Genç; doğup büyüdüğü köy evinde, naatlar ve destanlar okunan bir odada kulağına dolanlarla bugün ülkenin önemli bir şairi oluşu arasındaki ilişkiyi ve hikâyeyi anlattı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen program, Ahmet Cihad Sancar’ın Nurullah Genç’in sevilen şiiri “Siyah gözlerine beni de götür” şiirini seslendirmesiyle başladı. Program, TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın Nurullah Genç’e yönelttiği sorularla devam etti. Bıyıklı’nın “Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?” sorusuna ünlü şair “Peygamberlerin kapıyı çekip gittiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünyada ne yapıyoruz diye düşünüyor sonra insan. Sanat da bu noktada ortaya çıkıyor. Allah rızası olmadan hangi şair imgeler dünyasında gezinebilir? Bu dünyada hiçbir şeyi ben yaptım diyemezsiniz. Benim büyüdüğüm ocakta büyüklerim bana büyüklenmemeyi öğretti. Dünya gökyüzüne oklar atan büyükler gördü, gün geldi hepsi insanların ayakları dibine serildiler. Şimdi burada değiller” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:
“Ben herkesin insan olması hasebiyle şerefli bir mahlûk sayıldığı bir köy evinde büyüdüm. Erzurum’un Horasan ilçesinde geçti çocukluğum. Rahmetli dedem bir gaziydi ve evimizde sürekli misafirler dâvet edilirdi. Her akşam evin siyer okumaları için özel olarak düzenlenmiş bir odasına ellerimizden tutularak götürülürdük. Merhaba faslından sonra; Laz, Kürt, Çerkes, Türk demeden, herkesin bir arada olduğu bir ortamda, Peygamberimizin (asm) hayatını anlatan manzum şeklinde yazılmış bir kitap okunmaya başlanırdı. O köy evinin, o nezih odasında hayata böyle başladık. İdrak yaşına erdiğimizde de okunanlar gibi yaşamaya başladık. Babam Niyazî-i Mısrî’yi ezberden okurdu. Battal Gazi ve daha nice destanları ben o odada dinledim. Henüz şiir yazmasak da, şiirden oluşmuş bir varlığa dönüştük. Söylenen bir söz yoktu ki ahenk içinde olmasın. Yani doğduğumda şiirle gözümü açtım dünyaya.” 
                    

BUGÜN GEREKİRSE YİNE AYAKKABI BOYARIM

Dokuz çocuklu bir ailenin ilk erkek çocuğu olarak, yaşadığı toplumun tersine babası tarafından okutulduğunu anlatan Genç; “Babam iyi bir adamdı. Bütün imkânsızlıklarına rağmen, benden çalıştırarak faydalanmak yerine okutmayı tercih etti. Oradan oraya geçen bütün okul hayatım boyunca, üniversite de dâhil ayakkabı boyacılığı yaptım. İnşaatlarda çalıştım. Hem okudum, hem kazandım. Ayakkabı boyacılığım da çok iyidir. Bugün gerekirse yine yaparım. Alın terimle yapacağım hiçbir işten utanmam” dedi.

Okunma Sayısı: 654
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı