"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

G.Saray bu futbolla Schalke’yi eleyemez

04 Mart 2013, Pazartesi
Geçen hafta Orduspor karşılaşmasının son yarım saatinde G.Saray’ın dirilişine şahit olmuştuk. Gerçekten de çok güzel bir tempoyla geriye dönüş yapan bir G.Saray vardı o gün. Şampiyonluk için ateşin yandığını yazmıştık. Aradan geçen 5 günden sonra bu ümitleri heba eden bir G.Saray izledik bu defa. Eskişehirspor 90 dakika G.Saray’a adeta futbol dersi verdi.
Bu dersi alması gereken biri de Fatih Terim olmalı. Aciz bir takımın bütün beceriksizlikleri, yanlış yer tutmaları, hamle zamanlama yanlışları, eksik mücadele gibi takım oyununun törpüsü olan ne kadar özellik varsa hepisini G.Saray’da gördük. Buna karşılık Eskişehirspor, sahayı parsellemede, yardımlaşmada, hücum organizasyonlarında modern futboldan çok güzel örnekler verdi. Adeta kedi-fare oyunu izledik.
Burada Fatih Terim’i eleştirmek gerekiyor. Böyle bir takımın şampiyonluğa oynama şansı çok düşük bir ihtimal. G.Saray maçtan bir puan almışsa buna şükretmeli. Fatih Terim’in G.Saray’ı bu olamaz.
Takım seçimi , değişiklikler son derece yanlıştı. Defans bloğu G.Saray’a yakışmayacak özelliklere sahip. Adam paylaşımı, saha dağlımı, ileri çıkışı, geriye dönüşü hepsi ayrı alem. Oyunu, oyun içinde analiz edip oynayacak olan oyuncudur. Eğer oyuncu bunu beceremiyorsa büyük takım oyuncusu olamaz. G.Saray Sabri’yle , Semih’le, Hakan’la falan büyük takım olamaz. Şu anda değişim yapmanın imkanı olmadığına göre, Terim G.Saray’ı bu adam profillerine göre oynatmalı. Geri dönemeyen oyuncunu ileri çıkması mantıklı değil. En azından yerinde durup defansif anlamda görevini aksatmaz. Bu halde Shalke’nin elenmesi hiç mümkün mü?
Amrabat oyundan çıkıp Riera’nın girmesini anlayamadık. Solda Hakan Balta faciası varken bir ağır adam olan Riera’nın alınması anlaşılır gibi değildi. Melo’nun çıkmasına evet ama bu Aydın G.Sara’da hââ neden oynatılır anlamak zor.
Fatih Terim şuna karar vermeli. Elinde Sneijder ve Drogba gibi iki kaliteli oyuncu var. Drogba pivot santrofor tipi. Bunun yanında veya arkasında oynayacak her kimse bunu belirlemeli. Burak kenar oyuncusu değil. Onu Drogba’nın yakınında ve onun oyun mantalitesine uyan ve anlayan gelişimi göstermesine yönlendirerek oynatmalı.
Sneijder serbest pozisyonda oynamalı. Çünki hem sağ hemde sol ayağıyla etkili gol vuruşları yapabilen bir oyuncu. Melo, Selçuk orta sahanın oyun yükünü tutan ve oyun kuran  yapılarını diğer oyuncular iyi desteklemeli. Bunlar bekler ve orta sahanın kenarındaki oyuncular olmalı. Ayrıca stoperler orta sahayla blok açıklığını sürekli kapamalı. Bu kadar sıkıntılı bir G.Saray’ı uzun zamandır izlememiştim.
Adeta izlerken yoruldum. Bu oyun kalitesiyle G.Saray eğer ligimizin lideriyse, futbolumuzun kalitesinin ne olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Evet, bu maçı Fatih Terim iyi analiz etmeli ve gerekli dersleri çıkarmalı.
 
 
 
Said Okur
Okunma Sayısı: 668
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı