"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nura kavuşan hayatlar

06 Mart 2013, Çarşamba
Bizim Aile dergisi Mart sayısında yolu Risale-i Nur’la buluşan kadınların hayatlarına ve düşüncelerine yer veriyor.
Nur’a kavuşan hayatlar
BİZİM Aile Dergisi Mart sayısında yolu Risale-i Nur’la buluşan kadınların hayatlarına ve düşüncelerine yer veriyor.
Anne rahmine düştüğü andan itibaren bir tekâmül sürecine giren insan, bu sürecin bir parçası olarak sorular soruyor, cevaplar arıyor. Bu çabanın neticesinde hayatına Risale-i Nur’la anlam katmaya çalışan, hayatı anlamlandırmada onu kendilerine vesile kılan kadınların fikir dünyasına yolculuk yapıyor Dergi, onların hislerini paylaşıyor okuyucuyla…
Meral Demirdöğmez, Nurseza Sağır ve Şeyma Kösmene’nin hazırladığı röportajlar “şefkat kahramanı” olarak tanımlanan kadınların hayatlarından örnekler sunuyor.
Yasemin Güleçyüz, kalemiyle sınırlar ötesine uzanıyor ve uzak-yakınlardan Nur sevdalılarını konuk ediyor sayfalara.
Dergi, Bediüzzaman’ın ahirete intikalinin yıl dönümü olan 23 Mart’ı da unutmuyor. Dergi editörü Derya Deniz’in, Araştırmacı-Yazar İslâm Yaşar ile gerçekleştirdiği röportajda, Bediüzzaman’ın hayatına dönemsel bakılırken, onun çocukluğu, gençliği, yaşlılığı, ailesi ve Risale-i Nur’da kadının nasıl ele alındığı konuşuluyor.
Dergi’nin Mart sayısında Nur hizmetine ağırlık verdiğini görüyoruz. Bu yazılardan biri de Hayrunnisa Şen’in “İman ve aile hizmeti” yazısında çıkıyor karşımıza. Bu bilgilendirici yazıda “İman ve aile hizmeti nasıl olmalıdır?” sorusuna cevaplar aranıyor.
Başak Kendir gönüllerdeki Barla’nın izdüşümlerini yansıtıyor. Barla’nın şahitliğine, dostluğuna, kucak açıcılığına çağırıyor okuyucuyu.
Emine Bayram, hayatı sürgünlerde ve hapislerde geçen Said Nursî’ye “Sen gönüllerimizin mevkufusun!” diyerek sesleniyor şiirinde.
Dergi çocuk eğitiminde de iman hizmetini ele alıyor ve Ayşe Aydın’ın yazısıyla çocuklarla tevhid sohbetlerinin nasıl yapılması gerektiğine değiniyor.
Her zamanki gibi İlham, Tefekkür, Dünya Dönüyor, Hayatın İçinden, Çevre, Kültür Sanat ve diğer sayfaları ile de kalitesini yansıtmaya devam eden Bizim Aile Dergisi okunmak için okuyucusunu bekliyor.
Son olarak, Editör yazısında da vurgulandığı üzere, Yeni Asya Medya Grup tarafından yayınlanan dergi, bundan sonraki yolculuğuna Dergiler Grup Koordinatörü olarak Abdullah Eraçıkbaş’ın katılımıyla devam edecek. Daha önce gazetemiz yayın koordinatörlüğünü üstlenen Eraçıkbaş’a yeni görevinde de başarılar diliyoruz.
Okunma Sayısı: 896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı