"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de teknik adamlara “kazanacaksın” baskısı var

09 Mart 2013, Cumartesi
Hikmet Karaman: Maç trafiği yüzünden gençleri A takıma kazandıramıyoruz.
BURSASPOR Teknik Direktörü Hikmet Karaman, milli takımda 300 maç oynayan bir oyuncunun A takıma alınmamasını eleştirdi. Karaman, “Bizim bir futbolcumuz var. Manchester, Arsenal, herkes talip oluyor. Oyuncu A takım kadrosunda değil. Arsenal’da 17 yaşında kaleci oynuyor. Türkiye’de ekstrem bir baskı var teknik adamların üzerinde. Mutlaka maç kazanacaksın şeklinde” diye sitemde bulundu. Uludağ Üniversitesi’nde U20 Dünya Kupası Gönüllüleri ile bir araya gelen Hikmet Karaman, şöyle konuştu: “Xavi, Kaka ve Messi gibi yıldızların böyle bir turnuvadan çıktığını görüyoruz ama Türk futbolu ve Türk futbolunu yönetenlerinde mutlak suretle sistemimizi biraz daha geliştirmesi gerekiyor. U20 Türkiye’de oluyor. Oyuncularımız şanslı. Bütün teknik adamların ve medyanın yakından izleyip, tanıma açısından çok önemli.”
TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPMALI
Genç oyuncuların sistem açısından farklı kategorilerde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken tecrübeli hoca, şöyle devam etti: “A takıma almayı planladığım 15-20 arasın oyuncu var. Bunları belli bir dönem çalıştırıp, gelişimini sağlayıp A takıma kazandırmayı düşünüyorum ama bir bakıyorum pazartesi maç, çarşamba maç, okullar arası maç, milli takım maçı. Peki bu oyuncu ne zaman gelişecek? Maç trafiğinden dolayı oyuncularımızı A takıma alma imkanını bir türlü sağlayamıyoruz. Futbol Federasyonu’muzun bu konuda daha titiz bir çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum.”
    ÜZERİMİZDE BASKI VAR
Milli takımlarda 300 maç oynayan bazı oyuncuların A takımda oynayamadığının altını çizen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gidiyorum bir kulübe bir oyuncunun milli takımda 300 maçı var. A takımda maçı var mı? Yok. Nasıl bir iş bu? Bizde bir futbolcumuz var Manchester, Arsenal, herkes talip oluyor. Oyuncu A takım kadrosunda değil. Arsenal’da 17 yaşında kaleci oynuyor. Türkiye’de ekstrem bir baskı var teknik adamların üzerinde. Mutlaka maç kazanacaksın.”
   U17 KORUMAYA ALINmalı
Bursaspor’un U17 takımının başarılarına dikkat çeken Hikmet Karaman, şu değerlendirmeyi yaptı: “U17 takımını korumaya alacaksınız. Başına donanımlı teknik adam gelip, 17 takımının en az 10 tanesi 2 sene sonra A takımda banko oynar. Avrupa Şampiyonu olmak kolay mı? Avrupa’da gidiyor bizim U17 takımımız şampiyon oluyor ama 3 sene sonra bu U17 takımından bir tane oyuncu yok. Belki bir tanesi yukarı geliyor, diğerleri dağılıyor.”
Okunma Sayısı: 626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı