"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aziz Yıldırım doğru yapmadı

12 Mart 2013, Salı
Spor kamuoyu Fenerbahçe’nin Bursaspor’u 4-1 yenmesinden çok, başkan Aziz Yıldırım’ın koridorlarda hakemlerle ilgili sözlerini tartışıyor.
 Öncelikle Aziz Yıldırım’ın yaptığının hiç hoş olmadığının altını çizelim. Bugüne kadar neden bir Galatasaray başkanı olsun, bir Beşiktaş başkanı olsun hatta hakemlerden çok canı yanan Trabzonspor başkanı olsun kimse koridorlara çıkıp, hakemleri etki altında bırakacak sözler ve davranışlarda bulunmuyor. Aziz Yıldırım’ın başkan olması sıfatıyla bu koridorlarda dolaşması yasak değil. Ama hakemlere yönelik olarak söylediği sözler mutlaka karşı tarafı etki altında bıracaktır..
Nitekim, Fenerbahçe’nin attığı 2. gol ile ilgili eleştiriler hep bu yönde oldu. ‘Aziz Yıldırım hakemi etkiledi, hakem de golü verdi’ şeklinde iddialar ortaya atıldı. Bu pozisyonda ofsayt veya faul olduğu yolundaki yorumlar tabi ki hakemleri ilgilendirir. Ancak yan hakemin bu golde tereddütte kalıp, bayrağını kaldırmaması büyük bir hatadır. Burada orta hakem Tolga Özkalfa inisiyatifini kullanarak golü nizami kabul etmiş ve santraya koşmuştur..
Fenerbahçe’nin Beşiktaş maçından sonraki performansı herkes gibi beni de şaşırttı. Geçen hafta derbide aldığı mağlubiyet sonrası şampiyonluk iddiasının bittiğini yazmıştım. Ancak, Galatasaray sahasında Gençlerbirliği’ne yenilerek bizi de yanılttı. Fenerbahçe bu fırsatı iyi kullanarak haftayı 3 puanla kapattı ve puan farkını 4’e indirirek, yarışta tekrar iddialı bir konuma gelmiş oldu..
Fenerbahçe’de Mousa Sow ve Dirk Kuyt’un son haftalardaki başarılı performansını kutlamak gerekir. Özellikle Kuyt 32 yaşında olmasına karşılık sahanın her iki tarafında da 90 dakika boyunca olumlu işler yaptı. Sow ise üstün fizik gücü ve atletik hareketleriyle rakiplerini ters köşeye yatırdı. Attığı goldeki bilek kıvraklığını her golcünün yapması mümkün değil..
Kaleci Volkan Demirel’in uyarılması gerekir. Her maçta hakemlerle kötü bir diyalog sergiliyor. Bursaspor maçında da Semih Şentrük’ün sakatlandığı pozisyonda oyunu durdurmayan hakem Tolga Özkalfa’nın üzerine yürümesi hiç hoş bir görüntü olmadı. Volkan bu tip hareketleri her maçta yapıyor. Hakemler nedense bu futbolcuya hoşgörü ile bakıp, sarı kart göstermekle yetiniyor. Ancak, her hakem Tolga Özkalfa gibi olmayabilir. Volkan bu agresifliğini tekrarlaması halinde Fenerbahçe maç içinde kalecisiz kalabilir. Aykut hocanın, futbolcusunu bu konuda ciddi bir şekilde uyarması lâzım..
Maçtan önce Kadıköy’de yaşanan olaylar Türk futbolunun bir parçası gibi görülmeye başlandı. Alınan güvenliğe rağmen Bursa’dan gelen 2 bin taraftarı güvenlik şeridi içine alınmamasını anlamakta zorluk çekiyorum. Hele, Bursaspor tribünlerinde ortaya çıkan meşalelerin içeriye nasıl sokulduğu artık açıklansın. Ayrıca Futbol Federasyonu bu konuda bir soruşturma da açmalıdır.
 
 
Erol Doyuran
[email protected]
Okunma Sayısı: 778
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı