"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yangın şehitleri dualarla

13 Mart 2013, Çarşamba
Almanya’nın Backnang şehrinde çıkan yangında vefat eden anne ve yedi çocuğu, DİTİB Eyüb Sultan Camiinde kılınan üç ayrı cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşlarıyla Türkiye’ye uğurlandı. Tabutların üzerine Türk ve Alman bayrakları örtüldü. Almanların da saf tuttuğu cenaze namazında baba Sami Soykan ve anneanne Hatice Özcan güçlükle ayakta durabildi.
Almanya’da cenaze namazı
Almanya’nın Backnang kasabasında çıkan yangında vefat eden 8 Türk vatandaşı için cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Tabutların Türk ve Alman bayraklarına sarılı olması dikkat çekti. Törenin ardından cenazeler Türkiye’ye gönderilmek üzere Stuttgart’a nakledildi. 
 
Afyon’da hüzünlü gün
Almanya’da bir apartmanda çıkan yangında çocuklarıyla birlikte vefat eden Nazlı Özcan Soykan’ın cenazesi özel bir uçakla memleketi Afyonkarahisar’a getiriliyor. Ölenlerin defnedilmesi için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehir mezarlığında 8 tane kabir yeri hazırlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun girişimleriyle ölenlerin yakınlarının da bulunduğu 30 kişilik bir uçak, dün sabah saatlerinde Almanya’ya gitti. Anne ve çocuklarını Almanya makamlarından teslim alan uçak, öğleden sonra Afyonkarahisar Zafer Havalimanı’na iniş yaptı. Asri Mezarlık’ta toprağa verilecek cenazeler karayolu ile Afyonkarahisar’a getirildi. Özcan ve çocuklarının ölümü Afyonkarahisar’ın Gezler Köyündeki akrabalarını da derin üzüntüye boğmuştu. Özcan’ın Gezler Köyünde yaşayan amcası Şükrü Özcan (68), yeğeni ve çocuklarının ölüm haberiyle sarsıldıklarını söylemişti. Almanya’da bulunan küçük kardeşi Sadık Özcan’ın kendisine telefon etmesi üzerine olayı öğrendiğin ifade eden Özcan, “Derin üzüntü yaşıyoruz. Şok olduk. Vefat eden yeğenim kardeşim Halil Özcan’ın kızı oluyor. Türk makamlarından bu işin peşini bırakmamalarını ve olayın aydınlatılmasını istiyoruz.” açıklamasında bulunmuştu. 
 
“İnşallah ırkçı bir saldırı değildir”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Almanya’daki yangın faciasında Afyon’lu anne ve 7 çocuğunun vefat etmesi dolayısıyla bir açıklama yaptı: Uysal, “Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının ırkçı saldırılar sebebiyle korku içinde yaşadığını ve geceleri nöbet tutarak kendi aldıkları güvenlik tedbirleri ile uyuyabildiklerini belirterek, “Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretin hemen sonrasına rastlayan bu faciayı Türk Hükümeti’nin de yakından takip etmesi ve Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması konusunda daha duyarlı davranması gerekmektedir” dedi.
 
 Ankara  / Ahmet Terzi
Okunma Sayısı: 1089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı