"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kudüs, Eyyubî’nin getirdiği barışa hasret

13 Mart 2013, Çarşamba
KUDÜS Fatihi Selâhaddin Eyyubî, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen panelle Türkçe, Kürtçe ve Arapça anlatıldı.
Kudüs Fatihi üç dilde anlatıldı

KUDÜS Fatihi Selâhaddin Eyyubî, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen panelle Türkçe, Kürtçe ve Arapça anlatıldı. Kızıltepe Hikmet-Der tarafından düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde konuşan AKP Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kürtlerin İslâm’a hizmet eden cesur bir komutanı olarak Selâhaddin Eyyubî’nin yaptığı çalışmalardan örnek verdi. Panelde bir konuşma yapan Hikmet-Der Başkanı Ali Özgüç ise “Selâhaddin Eyyubî’nin en büyük icraatlarından biri Şia Fatima devletini ortadan kaldırmasıdır.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN NAMUSUDUR
Panelin moderatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Feridun Bilgin ise şunları ifade etti: “Günümüzde de Selâhaddin Eyyubî’ye bir kez daha ihtiyaç var. Kudüs, Müslümanların namusudur. Kudüs’ün er ya da geç Siyonistlerin elinden alınması gerekiyor. Sembolik bir yer olsa bile bizim kadar Hıristiyan ve Yahudiler için de kutsal bir yer. Müslümanlar haricinde egemenliği ele geçiren herkes orada kan dökmüştür. Ancak Selâhaddin, Kudüs’ü fethettiğinde sağladığı barış 19. yüzyıla kadar ulaşmış. Selâhaddin, Küdüs’ü fethedince oradakilere hepiniz serbestsiniz demiştir. İsteyen burada kalabilir, isteyen istediği yere gidebilir. dedi.”Panel, daha sonra Arapça olarak Filistin asıllı Yrd. Doç. Dr. Halid Al-Awasi’nin Selâhaddin Eyyubî’nin askerî kimliği konusunda, Kürtçe olarak Duhok Üniversitesi’nden Dr. Hakem Abdurrahman Zubaire’nin Selâhaddin Eyyubî’nin Kudüs’ün fethini ve Türkçe olarak Doç. Dr. Mehmet Akbaş da Eyyubî ailesi hakkında birer sunum yaptı. 

Okunma Sayısı: 932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı