"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Günde 5 gramdan fazla tuz tüketmeyin

13 Mart 2013, Çarşamba
MALATYA İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, dünya hipertansiyon, kalp ve böbrek rahatsızlıklarına yakalanmamak için günlük 5 gram tuz tüketilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de günlük kişi başı ortalama 18 gram tuz tüketildiğini belirtti.
 Kemal Şener, tuz tüketimiyle ilgili bilgiler verdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün, hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak 5 gram tuz tüketilmesini önerdiğini anlatan Şener, şöyle devam etti: “2008 yılında Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin yaptığı ve ülke genelini yansıtan ‘Türk Toplumunda Tuz Tüketimi Çalışması’na göre tuz tüketimimizin günde 18 gram olduğu belirlenmiştir. Bakanlığımızca aşırı tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkileyebilen tuzun daha az tüketilmesini sağlamak amacıyla 2011 yılından beri “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” uygulanmaktadır. 2012’de tekrarlanan ‘Türk Toplumunda Tuz Tüketimi Çalışması’na göre tuz tüketimimizin biraz azalmakla beraber halen sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek düzeyde olduğu saptanmıştır. Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde ortalama tuz tüketimi 7-12 gram arasında değişmekte, hipertansiyon ve benzeri kronik hastalıkların yükünü azaltmak için bu ülkelerin ortalama tuz tüketimini günlük 4 gramın altına çekmeye çalıştıkları bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında bakıldığı zaman Türkiye’nin dünyanın en fazla tuz tüketen ülkelerinden biri olduğu görülmektedir.”  
Okunma Sayısı: 804
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı