"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SAĞLIKÇIYA BAYRAM HAYAL

15 Mart 2013, Cuma
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 460 bin sağlık çalışanı için bayramın bir hayal olduğunu söyledi.

460 bin sağlık çalışanına bayram hayal

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 460 bin sağlık çalışanı için bayramın bir hayal olduğunu söyledi.
Genel Başkan Önder Kahveci, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, çalışma şartları ve çalışan memnuniyetine bakınca ortada bayram kutlanacak bir hal olmadığını kaydetti. Kahveci, “Bugün Türkiye’de sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmeden devam etmekte. Sağlık çalışanları, şiddet yanında amirlerin uyguladığı mobbing, yetersiz ücret, fazla iş yükü, yoğun mesai ve sonu gelmeyen nöbetler gibi uygulamalarla açıkça mağdur edilmekte. Stres, tükenmişlik sendromu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Taşeronlaşma her geçen gün arttırılarak iş güvencesi tehdit edilmekte. Tüm bunlar ortadayken 460 bin sağlık çalışanının bayram kutlaması hayaldir” dedi.
 
DOKTORLAR EMEKLİ OLDUĞUNDA GELİRLERİNİN YÜZDE 75’İNİ KAYBEDİYOR
Çalışma hayatında zorluklar ve mağduriyetler yaşayan sağlık çalışanlarına düşük emekli maaşı ile emeklilik hayatının da zehir edildiğini kaydeden Kahveci, “Döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanları mağdurdur. Doktorlar emekli olduklarında gelirlerinin ortalama yüzde 75’ini, ebe, hemşire ve sağlık memuru gelirlerinin yüzde 50’sine yakınını kaybetmekte. Bu kayıplar nedeni ile çalışanlar emeklilikte geçinememe korkusu yaşamakta ve emekli olmamakta. Bu nedenle bir an önce döner sermaye ek ödemeleri de emekliliğe yansıtılmalı ve çalışanların emekliliklerinde rahat etmesi sağlanmalı” şeklinde konuştu. 
 
2013 Müjdeli Bir Yıl Olmalıdır!
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Tüm Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının “Tıp Bayramı”nı kutlamama kararı aldıklarını açıkladı. Erözgün, sağlık çalışanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğu bir ortamda “Tıp Bayramı”nı kutlamak gibi bir olgunun yer almadığını belirterek, “Sağlık çalışanlarına ödenen düşük ücret, performans sistemindeki adaletsizlikler, emekli maaşlarının yetersizliği, hastanelerde hekim ve hekim dışı personel açığı, artan şiddet olayları, döner sermaye ödemesi yapılıyormuş gibi gösterilerek maaşların her geçen gün emsallerinin gerisinde kalarak mağduriyet yaşatılması ve sık değişen yasal mevzuatın oluşturduğu kafa karışıklığı gibi sorunlar önümüzde dağ gibi yükselmişken, Tıp Bayramı’nı kutlamamız söz konusu olamaz” dedi.
Okunma Sayısı: 664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı