"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülker Golf’ten 10. yılında ikinci fabrika

15 Mart 2013, Cuma
Ülker Golf Dondurmaları, kuruluşunun 10. yılında ikinci üretim tesisini 75 milyon TL yatırım ile Kahramanmaraş’ta açıyor.

 Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk, Ülker Golf’ün yeni yatırımlarını, keçi sütünden üretilen dondurmaya yönelik girişimlerini ve stratejilerini paylaşmak üzere, bir basın toplantısı düzenledi. 2003 yılında ilk piyasaya girdiklerinde 10 milyon litre olan kapasitenin 2012 yılının sonunda 120 milyon litreye çıktığını ifade eden Ender Buruk, “Bunu önümüzdeki 3 sene içerisinde yüzde 50 artırarak 180 milyon litreye varmak üzere bir planımız var. 2003’ten 2015’e baktığınızda ortalama yüzde 27’lik bir büyümeye işaret ediyor “ ifadelerini kullandı.

YATIRIM 75 MİLYON TL’Yİ BULACAK
Kahramanmaraş’a 75 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını ifade eden Buruk şunları söyledi; “Birinci haberimiz çok önemli bir haber aslında. Türkiye’deki 10. senemizde Bursa’nın dışında 2. fabrikamızı yapıyoruz Kahramanmaraş’ta. Oldukça büyük bir fabrika olacak. Üretimimizin yüzde 25’inin önümüzdeki sene bu fabrikadan karşılayacağız. 40 milyon litre üretim yapmayı, 250 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Yapacağımız yatırım 75 milyon TL’yi bulacak ve toplam üretimimizde bu sayede 160 milyon litreye ulaşacak. Biz bu genişlemeyi Türkiye’nin başka bir köşesinde gerçekleştirelim istedik. Kahramanmaraş’ta bulunan süt fabrikası akla yatkın geldi. Ülker dondurma fabrikasını bu fabrikanın yanına komşu olarak yapıyoruz. Bu şekilde taze süt tedarikini garantilemiş oluyoruz. Bu fabrikayı Maraş’ta yapmamızın bir başka nedeni ise bölgesel destektir. Bölgenin kalkınmasına katkımız olacak. Bunun yanında Maraş usülü dondurmalarda kullandığımız keçi sütünün tamamını kendimiz karşılamak için Bursa’daki fabrikaya yarım saat uzaklıkta Ülker Golf Keçi Çiftliği kurduk.” İstanbul / Ümit Kızıltepe

Okunma Sayısı: 950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı