"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risalet dönemi savaşlarla geçmedi

21 Nisan 2013, Pazar
Meridyen Derneği’nce düzenlenen “Sonpeygamber.info Web Portalı 2013 Hadis ve Siret Ödülleri’’, törenle sahiplerini buldu. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi ve Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sare Davutoğlu, Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz, İranlı yönetmen ve senarist Majid Majidi ile dernek üyeleri ve akademisyenler katıldı. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Meridyen Derneği tarafından sanal ortamda Hz. Muhammed’in (asm) tanıtılması amacıyla hazırlanan ‘’Sonpeygamber.info’’ web portalının önemine işaret etti.
Görmez, Siyer kitaplarındaki şu soruna dikkat çekti: “Siyer kitaplarındaki en büyük sorun, benim öğrencilik yıllarımdan beri gördüğüm sorun, savaş tarihi olmasıdır. Resulü Ekrem’in (asm) hayatında savaş vardır. Hem de o savaşlar rahmetin ve adaletin en önemli tecellisidir. Buna hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak hayatında 53 günü işgal eden bütün savaşları bir siyer kitabına koyduğumuz zaman, genç kuşaklar o siyeri okuduklarında sadece Bedir, Uhud, Hayber ve Tebük savaşlarını görmektedirler. Peygamberimiz Resulü Ekrem’in (asm) risalet döneminin sadece savaşlarla geçmiş gibi gösterilmesi doğru değildir. Bunu her yerde ifade ediyorum.”
Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı