"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arılar için pestisit yasağı

01 Mayıs 2013, Çarşamba
Avrupa Birliği, arı popülasyonunu dengede tutmak için bir dizi önlem aldı. AB Komisyonu’nun böcek öldürücü ilaçlara getirmeyi istediği iki yıllık yasak teklifi üye ülkelerce yumuşatılarak kabul edildi.
Özellikle arıların sağlığını tehdit eden üç çeşit pestisitin kullanımı iki yıl boyunca sadece arıların yoğun olduğu dönemlerde yasaklandı. AB Komisyonu, tarımda çoğunlukla buğday, pamuk ve mısır üreticilerin kullandığı pestisitlerin arı popülasyonuna zarar vermesinden hareketle iki yıllık bir eylem planını hayata geçirmek için bir süre önce düğmeye basmıştı. Birkaç aydır AB’nin gündeminde olan haşaratla mücadelede arı popülasyonunun korunma konusunda AB Komisyonu’nun talebi kısmen kabul edildi. Tamamen yasaklanmasını isteyen Avrupa Komisyonu’nun bu talebi üye ülkeler ve üretici firmaların karşı çıkmalarından dolayı kısıtlı bir hale sokularak kabul edildi. 28 üye ülkeden sadece 15’inin yeşil ışık yaktığı yasak, bu yılın sonbaharından sonra yürürlüğe girecek. Uzmanlardan oluşan bir komite, bitki tozlaşması yoluyla gıda üretiminde vazgeçilmez bir rol oynayan arıların ve diğer böcekleri korumak için yasağın gerekliliğini ortaya koymuştu.
Okunma Sayısı: 1248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı