"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Menderes’in Yassıada günleri ilk kez sahnede

13 Mayıs 2013, Pazartesi
Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Başbakanı merhum Adnan Menderes ve Yassıada mahkûmlarının zulüm dolu günlerini anlatan ‘Yaslıada’ isimli tiyatro oyununun galası, Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Galaya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AKP İlçe Başkanı Temel Karadeniz ve Merhum Başbakan Menderes’in geçtiğimiz günlerde vefat eden avukatı Burhan Apaydın’ın Eşi Beyhan Apaydın da katıldı.
Yönetmenliğini Sami Gülbaba ve yazarlığını Fatih Gülbaba’nın yaptığı oyun, bir dönem oyunu olması dolayısıyla ön plana çıkarken, Adnan Menderes’li yılların ilk kez tiyatro sahnesine konmuş olması yönüyle de önem taşıyor. Oyunda, Menderes ve arkadaşlarının Yassıada’da ki son 48 saati canlandırılıyor.
Yoğun bir katılımla galası gerçekleştirilen oyunda; Seyfullah Kartal, Vahdet Çakar, Alper Türedi, Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz ve Yiğit Kartal başarılı oyunculuklarıyla ilgi toplarken, Enver Başar ve Burhan Yılmaz da oyunun ışık ve dekor tasarımıyla izleyiciden tam not aldı.
Oyunda Adnan Menderes’i canlandıran Seyfullah Kartal; heyecanlı olduğunu ifade ederek, ‘Bu oyun oyunculuk hayatımın en iyi projesi. Bana çok şey kattı. Vefat etmiş bir yakınımın elbisesini giyer gibi hissederek, oynuyorum.’ diyerek, duygularını dile getirdi. Oyun sonunda, bütün ekip ayakta alkışlandı.

‘YASSIADA’DAN YÜKSELEN SESSİZ ÇIĞLIĞI ANLATTIK’
Oyunu izleyenlerin ve oyuncuların duygusal anlar yaşadığı gala gecesinde yönetmen Sami Gülbaba, oyunun galasında emeği geçen Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay’a teşekkür ettiği konuşmasında, şunları söyledi:
‘Bu proje benim, üniversite yıllarımdan beri üzerinde durduğum bir konuydu. ‘Derdim dünyadan büyük’ diye bir söz vardır. Sanat 3 tiyatro ekibi olarak bizlerin de derdi çok büyük, yaslıyız. Hüzünlüyüz. Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu oyun ‘Yassıada’dan yükselen çığlığı niye duymadınız?’ diye sormak için sahnelendi. Yassıada’da ki bu insanlık dramı Türkiye’de ilk kez sahneye taşındı.’     

Okunma Sayısı: 713
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı