"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahlâkî çöküş

22 Mayıs 2013, Çarşamba
GAYRİ AHLÂKî İLİŞKİLERİ NORMAL SAYAN AMERİKALILARIN ORANI HIZLA ARTIYOR.
2001’DEN 2013’E DEĞİŞEN ORANLAR ALARM SİNYALLERİ VERİYOR
Uluslararası araştırma şirketi Gallup’ın yaptığı araştırmaya göre, eşcinsel ilişkiyi ahlâkî açıdan kabul edilebilir bulan Amerikalıların oranı 12 yılda yüzde 40’tan yüzde 59’a, evlilik dışı çocuk yapmayı kabul edilebilir bulanlar yüzde 45’ten yüzde 60’a, bekâr çiftler arasında evlilik öncesi cinsel ilişkiyi kabul edilebilir bulanlar yüzde 53’ten yüzde 63’e çıktı. Doğum kontrolünü ahlâkî bulanların oranı da yüzde 91 olarak tesbit edildi.
 
ABD’de ahlâkî çöküş
ABD’de yapılan bir araştırma, son 12 yılda vatandaşların; evlilik dışı çocuk sahibi olma, boşanma ile eşcinsel ve evlilik dışı ilişkiler gibi konulardaki görüşlerinin önemli ölçüde değiştiğini ortaya koydu. Uluslar arası araştırma şirketi Gallup, 2-7 Mayıs tarihleri arasında yaptığı, Amerikalıların ahlâkî konularını değerlendiren anket sonuçlarını yayınladı. Ülke genelinde bin 535 yetişkinin katıldığı ‘Değerler ve İnançlar; adlı çalışma, 2001 ve 2013 yılları arasındaki ahlâkî değerlerde meydana gelen değişimi tesbit etmeyi amaçlıyor. Araştırmaya göre, 2001 yılında eşcinsel ilişkiyi ahlâkî açıdan ‘kabul edilebilir; bulan Amerikalıların oranı yüzde 40 iken, 2013’te bu rakam 19 puanlık artışla yüzde 59 seviyesine ulaştı. Bu yıl itibariyle eşcinsel ilişkiyi tasvip etmeyen Amerikalıların oranı yüzde 38 olarak belirlendi. 
 
EVLİLİK DIŞI ÇOCUĞU AHLÂKÎ BULANLARIN ORANI: YÜZDE 60
        
Evlilik dışı çocuk yapmayı ahlâkî olarak kabul edilebilir bulan Amerikalıların oranı son 12 yılda yüzde 45’ten yüzde 60’a yükseldi. 2013 yılı itibariyle Amerikalıların yüzde 36’sı evlilik dışı çocuğa karşı olduklarını belirtti. Bekârların evlilik dışı cinsel ilişkilerine olumlu bakanların oranı da, 2001-2013 yılları arasında yüzde 10 artış gösterdi. Bekâr çiftler arasında evlilik öncesi cinsel ilişkiyi ahlâkî olarak kabul edilebilir bulan Amerikalıların oranı 2001 yılında yüzde 53 iken, 2013’e gelindiğinde bu rakam yüzde 63’e çıktı. Amerikalıların yüzde 26’sı ise evlilik öncesi cinsel ilişkinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleşti. Aynı dönemde, boşanmayı ahlâkî bulanlar arasında da artış olduğu görülüyor. Araştırma, 2013 itibariyle Amerikalıların yüzde 6’sının doğum kontrolünü ahlâkî olarak kabul edilemez bulduklarını belirledi. Ülkede doğum kontrolünü ahlâkî bulanların oranı yüzde 91 olarak tesbit edildi.
 
 
Okunma Sayısı: 1495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ercan ayhan

    22.5.2013 00:00:00

    abd’yi vuran kasırga ve hortumun sebeplerinden biri ahlaki çöküş, diğeride islam ülkelerine(ırak, afganistan, libya ve enson suriye) bazı talihsiz müslümanlarında desteğiyle musallat olması, dilerizki Kur’an’a tarziye verip bu dehşetli hatalatından vazgeçsin ve ahlaki çöküşün panzehiri olan Kur’an’ı ve eşsoz tefsiri Risale-i Nurları kendine ve halkına rehber yapsın.

  • Hakan

    22.5.2013 00:00:00

    300 milyonluk ABD de bir kasırga ve 91 kişinin ölümü ile ahlaken çökmeleri arasında ne bağıntı var acaba?Bengladeş daha fazla çökmüştü galiba....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı