"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, AB sürecini bırakmasın

28 Şubat 2011, Pazartesi
Finlandiya eski Cumhurbaşkanı, Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Eşbaşkanı ve Türkiye-AB Bağımsız Araştırma Komisyonu Başkanı Martti Ahtisaari, AB liderlerinin Türkiye’nin üyeliğine karşı tutumlarının hatırlatılması üzerine cumhurbaşkanlarının, başbakanların geçici olduğunu belirterek, Türkiye’nin süreci bırakmaması gerektiğini kaydetti.
AB sürecini bırakmayın
 
Eskİ Finlandiya Cumhurbaşkanı, Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Eşbaşkanı ve Türkiye-AB Bağımsız Araştırma Komisyonu Başkanı Martti Ahtisaari, AB liderlerinin Türkiye’nin üyeliğine karşı tutumlarına ilişkin cumhurbaşkanlarının, başbakanların geçici olduğunu belirterek, Türkiye’nin süreci bırakmaması gerektiğini kaydetti.
Ahtisaari, ‘’Medeniyetler İttifakı Ankara Konferansları’’ kapsamında Ankara Palace’ta Başbakanlık Başdanışmanı Doç. Dr. İbrahim Kalın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘’Martti Ahtisaari ile Uluslarası Sistemin Yeni Dinamikleri ve Yeni Oyuncuları Üzerine Söyleşi’’de katılımcılara Arap dünyasında yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin önemi konularında düşüncelerini paylaştı. Ahtisaari, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylara değinerek,  “Türkiye’nin bölgede ne kadar önemli bir rol oynadığını görüyoruz” diye konuştu. Ahtisaari, çatışmaların çözümünde devletlerin ön plana çıkması gerektiğini de belirterek, “Türkiye konusunda çok heyecanlıyım. Türkiye’nin AB üyesi olmasını istiyorum. Türkiye’nin bölgede ne kadar önemli bir rol oynadığını görüyoruz. Ben bu rolü çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum” dedi. Yapılan araştırmalarda bölgedeki insanların yüzde 80’inin Türkiye’ye karşı olumlu görüşler beslediğinin ve bir çoğunun Türk TV dizilerini izlediğini kaydeden Ahtisaari, Türkiye’nin Kuzey Afrika ve yakın doğuda yapıcı bir rol oynayabileceğini söyledi. Türkiye’nin AB sürecine de değinen Ahtisaari, “Türkiye katılmazsa AB çok daha zayıf bir durumda olacak. Hepimiz Türkiye’ye adil bir şans verilmesi için çalışmalıyız” dedi. Bazı AB liderlerinin Türkiye’nin üyeliğine karşı tutumlarının hatırlatılması üzerine Ahtisaari, cumhurbaşkanlarının, başbakanların geçici olduğunu belirterek, Türkiye’nin süreci bırakmaması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin açılmayan fasıllar konusunda bile reformlar yaptığını vurgulayan Ahtisaari, bu reformların yararının yine Türk toplumuna olacağını ifade etti.
Okunma Sayısı: 1605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı